10 jul - 10:16 Haaksbergen - aangepast om 10:16

Politieberichten Haaksbergen week 27/28

Dinsdag 2 juli 2024
Kreeg de politie in de ochtenduren melding en klachten over een man, die liep te schreeuwen in de omgeving van de Veldmaterstraat. Het bleek te gaan om een bewoner van de Beethovenstraat, die in zijn tuin in een psychose zat door overmatig drugsgebruik. Op verzoek van de politie ging hij naar bed om te gaan slapen!

 Woensdag 3 juli 2024
Kentekenfraude met een Poolse auto! Zag de politie over de Blankenburg een auto rijden met een Pools kenteken. De 39 jarige Poolse bestuurder bleek al sinds 2016 in Nederland te wonen, maar had bij het RDW nog steeds geen Nederlands kenteken aangevraagd. Hier kreeg hij een bekeuring voor en tevens werd er door de politie melding gedaan bij de belastingdienst.

Donderdag 4 juli 2024
Werden meerdere bewoners op leeftijd in Haaksbergen gebeld door iemand die zich zogenaamd uitgaf als politieagent. En dan met het verhaal dat inbrekers door de politie waren aangehouden en dat de daders een lijst bij zich hadden waar hun adres ook op stond. De zogenaamde politieagent vraagt dan of de woning wel goed beveiligd is en of men bewakingscamera’s heeft. Ook vraagt men of er waardevolle spullen in huis zijn. Vaak gebruikt men ook nog eens de echte namen van willekeurige wijkagenten. De bewoners van Haaksbergen zijn niet in deze vorm van oplichting getrapt. Een 87 jarige inwoonster uit Delden trapte er wel in. Zij kreeg bezoek van een zogenaamde politieagent, die al het hang- en sluitwerk controleerde. Maar ook even de kluis en vervolgens zogenaamd de gouden sieraden van de 87 jarige uit de kluis met een waarde van 18.000 euro “veiligstelde”!!! De politie vraagt nooit over de telefoon of mensen waardevolle spullen of geld thuis hebben. Ook vraagt de politie nooit naar uw pincode of bankpas voor onderzoek! . Bel 112 als er een politieagent bij u voor de deur staat, die zich niet kan legitimeren. Wordt u telefonisch benaderd en u vertrouwt het niet, hang op en bel het algemene politienummer 0900-8844 voor een check. Of vraag een bekende om hulp!

Vrijdag 5 juli 2024
Kreeg de politie in Haaksbergen meerdere meldingen van asociaal onveilig rijgedrag, waarbij het ook nog eens bijna escaleerde tussen de betrokken partijen. Dit vond oa plaats op de Hengelosestraat, Goorsestraat en de rotonde in Beckum . Door de politie werd er bemiddeld.

Zaterdag 6 juli 2024
Lag een jongen van 15 jaar oud in de nachtelijke uren laveloos op de Leemdijk! Deze melding kreeg de politie via een nachtkoerier, die de 15 jarige slapend op straat had aangetroffen. En voor de zekerheid maart een kussentje onder het hoofd van de 15 jarige had gelegd. Na een alcoholtest bleek de 15 jarige zwaar onder invloed van alcohol te zijn. Het was meer geluk dan wijsheid, dat de 15 jarige niet is overreden door een voertuig. De politie heeft hem thuis afgezet bij zijn moeder in Buurse.  De politie heeft een doorverwijzing opgemaakt en deze naar bureau Halt gestuurd voor een alternatieve straf.

Een bewoner dacht een explosief aangetroffen te hebben onder een hoopje zand in de Boerenbondstraat! Bleek te gaan om een verdacht voorwerp van ongeveer 25-30 cm lang met een dikke ronde cilinderkop. De explosievenverkenner van de politie constateerde dat het de afmetingen had van een geschutsgranaat. De beide zijden waren echter open. En nadat de vochtige modder uit de binnenzijde was verwijderd, bleek het te gaan om een dikke stalen holle buis!

Zondag 7 juli 2024
Vechtpartij op de Markt. Het escaleerde nadat er door Syrische jongeren provocerend gezwaaid was met een PKK vlag naar inwoners uit Haaksbergen van Turkse afkomst. Hierbij werd er over en weer geslagen en ging men met auto’s achter mekaar aan. Ook liep er iemand met een houten stok over straat, maar deze werd snel weggegooid bij de komst van de politie.  Er vielen geen gewonden tijdens de vechtpartij en ook werd er geen aangifte gedaan.  Door de politie werd er bemiddeld tussen de betrokken partijen.

Maandag 8 juli 2024
Vond er een familieconflict plaats, waarbij een neef drie kalveren liet ontsnappen!  Werd de hulp van de politie ingeroepen toen een familielid kalveren wilde ophalen, die tijdelijk gestald stonden aan de Rosinkweg. Degene waarbij de kalveren gestald stonden, wilden in eerste instantie deze niet meegeven. Daarop ontstond een conflict, waarbij gedreigd werd om dan maar de kalveren los te laten. En dit gebeurde even later ook. De kalveren liepen vanaf de Rosinkweg naar de Elderinkweg. Al aanrijdend kreeg de politie het bericht dat hulp niet meer nodig was. De kalveren waren gevangen, stonden al in een trailer en men wilde zo snel mogelijk weg.

Bron: Politie Haaksbergen