20 jul - 12:07 Haaksbergen - aangepast om 12:07

Politieberichten Haaksbergen week 28/29

Maandag 12 juli
Til assistentie
De collega’s worden voor tilassistentie gevraagd. Een man op leeftijd was niet in staat zijn gevallen echtgenote op te tillen. Het echtpaar had geen zorg aan huis.  Deze vraag krijgen we regelmatig en verlenen dan de hulp. De man is wel geadviseerd om met de huisarts in gesprek te gaan voor meer zorg in huis. 

Woensdag 14 juli
Weer een aangifte Whattsappfraude. Vriend in nood. 

Aanrijding
Op de kruising Textielstraat/Metaalstraat zag een automobilist,  de bestuurder van een motor over het hoofd. Geen gewonden, beide voertuigen wel afgesleept. 

Aanrijding
Op de kruising Oostendorperweg / Oldenkotsedijk zag een vakantie vierende camperbestuurder een personenauto over het hoofd. Een aanrijding met uitsluitend geringe materiele schade. Beide voertuigen konden na de aanrijding doorrijden. 

Doorrijden na aanrijding, getuigen gezocht, en is inmiddels opgelost.
Op de Ferdinand Bolstraat werd een personenauto, VW Polo wit aangereden door een zwarte BMW, witte kentekenplaat, mogelijk pools. De zwarte BMW reed achterwaarts uit een parkeerplaats. De bestuurder reed door zonder uit te stappen en  zijn gegevens achter te laten. Wie heeft de aanrijding gezien. Nadat wij een Facebook oproep hadden gedaan, meldde de bestuurder van de zwarte BMW zich. Hij had de aanrijding wel bemerkt maar dacht de stoeprand te hebben geraakt. De gegevens van beide partijen werd uitgewisseld. 

Verkeersovertredingen.
Op de Hibbertsstraat werd de bestuurder van een personenauto bekeurd voor het rijden zonder rijbewijs, zonder verzekering en zonder APK.

Donderdag 15 juli
Fraude
Wederom een aangifte Whattsapp Fraude.

Opnieuw een huiselijk geweld.
Tijdens een feestje werd een man dermate kwaad dat hij het feestje verliet en een groot mes ophaalde. Met dit mes bedreigde hij een groot aantal mensen, waar onder zijn vriendin. Nadat de politie was gebeld, is hij gevlucht. Aangifte en diverse getuigenverklaringen werden opgenomen. Omdat een 3 jarig kind getuige was geweest werd een melding gedaan bij Veilig Thuis Twente. De bedreigingen zijn nog in onderzoek. De man is nog voortvluchtig. 

Eenzijdig ongeval.
Door hevige regenval vloog de bestuurder van een personenauto uit de bocht op de Albert Cuijplaan. Reed door een hek en tegen een auto van de handelsvoorraad van een autobedrijf. 

Bemiddeling in een geschil tussen exen.
De collega’s hebben bemiddelt in een break-up die niet soepel verliep. 

Rijbewijs ingevorderd.
Het rijbewijs van een bestuurder van een personenauto is ingevorderd nadat hij met 157 km( 152 na correctie) was geklokt op de N18( max. 100 km.u). De bestuurder zal zich voor de rechter moeten verantwoorden. 

Vrijdag 16 juli
Overtreding Huisverbod.
Vorige week hadden we twee gevallen van huiselijk geweld waarvoor huisverboden waren uitgereikt. Tijdens zo’n huisverbod krijgt de verdachte diverse voorwaarden mee waaraan hij/zij zich moet houden. In een van deze twee gevallen hield de verdachte zich niet aan de voorwaarden en werd hiervoor opnieuw aangehouden, verhoord en van een proces-verbaal voorzien. 

Verward persoon.
Een man had aangegeven het niet meer te zien zitten en was in die toestand weggereden. Gezocht naar de man en zijn auto. Deze werd later in Enschede aangetroffen. Hij was daar aan het wandelen om rustig te worden. 

Onwelwording.
De collega’s zijn meegereden op een melding onwel wording. Op het adres wonen meerdere arbeidsmigranten. Ter plaatse bleek de oorzaak in alcoholgebruik te liggen. 

Zaterdag 17 juli
Fraude
Internet aangifte Whattsappfraude. De derde deze week. 

Lantarenpaal omgefietst
Op de weg naar huis was een jonge dame tegen een lantarenpaal gefietst. Zij kwam ten val en moest door de ambulancebroeders verzorgd worden. Na behandeling kon zij naar huis. De gemeente werd in kennis gesteld van de beschadigde paal. 

Overlast.
Wij kregen diverse overlastmeldingen van feestjes in de nacht van zaterdag op zondag. Diverse waarschuwingen uitgedeeld. 

Zondag 18 juli
Covid 19 maatregelen
De horeca moet om 00.00 uur gesloten zijn. Een ondernemer  die al vaker voor overtredingen was gewaarschuwd en door de gemeente was aangeschreven hield zich weer niet aan het sluitingstijd. Melding naar de gemeente is gedaan. En die neemt maatregelen. 

Burenruzie.
Een langlopend conflict tussen buren aan de Spanbeddestraat laaide weer op. 3 meldingen binnen enkele uren op het adres. 

Vissterfte Buursebeek.
Melding veel dode vis in Buurserbeek nabij de Bosweg te Buurse. Het Waterschap was reeds ter plekke geweest was. Oorzaak is vermoedelijk  de hevige regenval van de laatste tijd heeft voor zuurstof tekort in het water gezorgd.

Bron: Politie Haaksbergen