14:09 Haaksbergen - aangepast om 14:09

Politieberichten Haaksbergen week 29/30

Zaterdag 23 juli
Kregen wij een melding van geluidsoverlast aan de Stationsstraat. Vanuit twee tenten maakten ongeveer 30 gasten veel lawaai. De man die het feestje organiseerde kreeg  een waarschuwing.

Kregen wij een melding van een val van de fiets. Een man die van een feestje kwam, kwam tijdens het fietsen naast zijn vrouw met een wiel in de berm. Hij viel en kreeg een beste hoofdwond. De ambulance nam hem mee voor verdere behandeling.

Een man, die fietsend over het fietspad van de Westsingel, de kruising met de Eibergsestraat wilde oversteken, werd aangereden door een automobilist. Deze reed over de Eibergsestraat in de richting van Haaksbergen. Op het moment van de aanrijding werkte de verkeerslichten niet. De fietser is met een hoofdwond overgebracht naar het ziekenhuis voor nader onderzoek.

Maandag 25  juli
Om 00.53 uur werd er geklaagd over het gamen in de nacht met de ramen open. De buurt kon meegenieten met het geschreeuw. Op ons verzoek gingen de ramen dicht en te stoppen met gamen.

Om 03.30 uur werd er een bosbrand aan de Scholtenhagenweg gemeld nabij de camping Stien’nboer. De brandweer had de brand snel onder controle maar moest nog wel een tijdje nablussen.

Om 11.15 uur werd een bestuurder  van een bromfiets herkent als iemand die geen rijbewijs had. Hij kreeg een bekeuring . Dit was de 2e in een jaar. Bij de derde loopt hij de kans dat de bromfiets op last van de OvJ  in beslag genomen wordt.

Om 15.45 uur werd een onder invloed van drank verkerende man aangesproken op zijn gedrag en naar huis gestuurd.

Dinsdag 26 juli
Kregen we enkele meldingen van geluidsoverlast aan de Spoorstraat om 01.00 uur. De veroorzakers werden aangesproken.

Om 02.00 uur werd er geklaagd over kloppen op de muur aan de Ververstraat door de buren. Na gesprekken bleek dat buurtbemiddeling al was opgestart. .

Om 11.00 uur kregen wij een melding van overlast zwervers aan de Spoorstraat ter hoogte van Ter Stal. De twee heren werden aangesproken. Op dat moment kwam er een derde man aan fietsen. Na controle bleek dat deze nog 9 dagen moest zitten. De man is overgebracht naar het PAT in Borne voor het uitzitten van zijn 9 dagen.

14.00 uur. Bij een hercontrole van de door de gemeente verzamelde gevonden fietsen werden twee gestolen fietsen aangetroffen. Deze fietsen zijn aan de eigenaren terug gegeven.

Woensdag 27 juli
Begin van deze week en deze middag deden twee dames afzonderlijk  melding van een oudere netjes geklede man die hen onzedelijke voorstellen deed. Het signalement is oude man, 80 jaar, 1.70/1.80, blank, op oude Gazelle fiets met fietstassen en later een zwarte opoe-fiets. Man droeg boerenpet met goudkleurige bril. Eenmaal deed hij zich voor als een man van stand.

Donderdag 28 juli
Werd er tussen 10.00 uur en 17.00 uur ingebroken in een vrijstaande woning aan de Vinkstraat. Vermist worden sieraden en munten.  De Vinkstraat ligt naast het park De Blanckenborgh. Als u daar tussen genoemde tijdstippen heeft gewandeld heeft u mogelijk iets gezien.

Bron: Politie Haaksbergen