09:28 Haaksbergen - aangepast om 09:28

Politieberichten Haaksbergen week 36/37

Dinsdag 1 september 2020
Snelheidscontrole met de lasergun aan de Broekheurnerweg ter hoogte van de Braamweg. Een 56 jarige motorrijder reed met een snelheid van 115 km/uur waar 60 km/uur is toegestaan. Zijn rijbewijs werd ingevorderd.

Woensdag 2 september 2020
Kreeg de dierenpolitie de melding dat aan de Fazantstraat een Labrador zou verblijven die vrij veel overgewicht gehad. Bleek dat de hond in mei van dit jaar 37,5 kg woog en veel te zwaar was.
De vorige Labrador van de eigenaar woog maximaal 90 kg en had hierdoor suikerziekte ontwikkeld. Met de dierenarts werd afgesproken, dat de eigenaar met de hond langs moet komen. Dan zou de hond opnieuw gewogen worden om dan een behandelplan op te stellen. Wanneer deze niet wordt nageleefd, zal er bestuursrecht worden toegepast.

Vond er een aanrijding plaats met letsel aan de Goorsestraat. Beide bestuurders hadden wel klachten maar hoefden niet vervoerd te worden naar het MST.

 

Donderdag 3 september 2020
Werd een 37 jarige man in Haaksbergen via Whatsapp benaderd door iemand die zich voordeed als zijn kind en werd er om geld gevraagd. De 37 jarige is niet op dit verzoek ingegaan en heeft melding gedaan bij de politie.

Vrijdag 4 september 2020
Was aan de Fazantstraat een 73 jarige vrouw uit haar stoel gevallen, die niet meer zelfstandig in de benen kon komen. Door de politie werd zij weer in haar stoel gezet.

Werd een 54 jarige man uit Haaksbergen aangehouden voor een mishandeling aan de Lansinkstraat en in het gemeentehuis. De 54 jarige werd ingesloten in het arrestantencentrum te Borne. Aldaar werd hij bekeken door een GGD arts, die besloot dat de 54 jarige diende te worden opgenomen in de Helmerzijde te Enschede.

Zaterdag 5 september 2020
Zat een 18 jarige jongen uit Haaksbergen aan de Molenstraat op de  grond met zijn hoofd tussen zijn benen. Om hem heen lagen de nodige uitbraaksels. Bleek dat de 18 jarige een halve fles Bacardi op had gedronken. Door medewerkers op de ambulance werd hij nagekeken maar de 18 jarige hoefde niet opgenomen te worden in het MST. Door de vader van een vriend werd hij opgehaald.

Kreeg de politie de melding te gaan naar het kerkhof aan de Blankenburgerstraat alwaar een man achter het lijkenhuisje zou staan. En rare bewegingen en schietbewegingen in de lucht zou maken. Even later kwam er een tweede melding binnen dat deze man nu naakt op het kerkhof zou staan achter het huisje. Bleek om een 39 jarige Rus te gaan zonder vaste woon- of verblijfplaats. De 39 jarige gaf ook nog eens een valse naam op, waar hij een bekeuring voor kreeg.

Zondag 7 september 2020
Werd een 69 jarige man uit Haaksbergen gebeld door zogenaamd de helpdesk van de ING met de mededeling dat zijn rekening gehackt was. Via nummerherkenning  leek dit het nummer van de ING te zijn. Men gaf door dat hackers nog bezig waren, omdat er twee betalingsopdrachten van EUR 2000 klaar stonden. Een nieuwe bankpas en wachtwoord zou per post toegestuurd worden. Het geld was nu niet verzekerd als het eraf gehaald zou worden, maar op de nieuwe depositorekening zou dit wel verzekerd zijn. Het beste was om zo snel mogelijk het geld naar deze deposito rekening te storten dat gelieerd zou zijn aan zijn huidige rekening.  De limiet werd verhoogd naar 50.000 euro maar het overmaken lukte niet. Het telefoongesprek duurde al anderhalf uur maar werd op een gegeven moment verbroken. Hierna belde de 69 jarige met de ING en kreeg hij te horen dat hij bijna was opgelicht.

Zag de politie een snorfiets met vrij hoge snelheid over de Veldmaterstraat rijden met twee personen erop. Laten stoppen t.h.v. de Wagnerstraat.
De 21 jarige bestuurder uit Haaksbergen blies 415 ug/l. Rijbewijs van deze beginnend bestuurder werd ingevorderd.

Reed een 22 jarige bestuurder uit Hengelo zonder geldig rijbewijs over de Hengelosestraat. Een bekeuring werd uitgeschreven.

Maandag 8 september 2020
Was een 66 jarige bewoner aan De Boorne al een paar dagen niet gezien. De bewoner werd in de woning aangetroffen, maar was niet aanspreekbaar en werd overgebracht naar het MST.