13:17 Haaksbergen - aangepast om 13:17

Politieberichten Haaksbergen week 37/38

DINSDAG 14 september 2021
Werd er door een politieagent uit Haaksbergen aangifte gedaan van smaad/laster en belediging. Dit had plaatsgevonden op het Sociale Media en een 55 jarige man uit Haaksbergen wordt hier van verdacht. Deze zal uitgenodigd worden voor verhoor.

Werd er in de avonduren melding gedaan dat zwaar vuurwerk werd afgestoken aan De Greune.

WOENSDAG 15 september 2021
Werd een 70 jarige vrouw uit Haaksbergen zogenaamd gebeld door een medewerkster van de bank en deze gaf aan dat er frauduleuze handelingen hadden plaatsgevonden. De 70 jarige trapte er niet in. Zij verbrak de verbinding en deed melding bij de politie.

Kreeg een 79 jarige dame uit Haaksbergen op haar telefoon het volgende bericht; Hoi mam, ik heb tijdelijk een nieuw nummer en kun je dit opslaan. Dit werd gedaan en daarna kreeg de 79 jarige een Whatsappbericht, dat men niet in de mobiele bankieren app kon en of de 79 jarige even een rekening wilde voorschieten van bijna 5000 euro. De 79 jarige heeft vervolgens een bedrag van 2375,66 euro overgemaakt. Het tweede bedrag wilde niet lukken, waarop de 79 jarige  haar zoon heeft gebeld. Deze vertrouwde het niet en liet de bankrekening van zijn moeder gelijk blokkeren. Er bleek sprake te zijn van oplichting en een aangifte werd opgenomen.

DONDERDAG 16 september 2021
Kreeg een 50 jarige vrouw uit Haaksbergen op haar telefoon het bericht dat haar dochter een nieuw telefoonnummer had. De 50 jarige wist dat dit bericht niet klopte en afkomstig was van oplichters.

Vond er een winkeldiefstal plaats bij een winkel aan de Spoorstraat. De verdachte had het volgende signalement:
– Zwart haar
– Scheiding naar rechts
– Diepe inhammen
– Licht getinte huidskleur
– Blauwe spijkerbroek
– Donkerblauwe jas en donkerblauw shirt eronder.
– Op de kraag zat iets roods
– Donkerkleurige rugtas mogelijk van het merk Nomad
– 2 tassen, mogelijk geprepareerd (Lidl of Aldi?)

Weggenomen werden verschillende dure vrouwenparfums. Aangifte werd bij de politie gedaan en aan de hand van camerabeelden zal een nader onderzoek worden ingesteld.

Zou een auto vol met rook staan aan de Spoorstraat. Bleek dat de eigenaar van een Audi Cabrio vergeten was een sigaret te doven, waardoor de bijrijdersstoel was gaan smeulen. Door de brandweer werd het brandje snel geblust

VRIJDAG 17 september 2021
Kreeg de politie een alarmmelding vanuit een woning aan de Grintenbosweg. In meerdere zones zou het alarm afgaan. Bleek loos alarm te zijn, die op de juiste wijze werd afgemeld.

ZATERDAG 18 september 2021
Kreeg de politie meerder meldingen van geluidsoverlast. Deze vonden plaats aan de Ferdinand Bolstraat, Sterrebosstraat en Het Meuke.

ZONDAG 19 september 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een zogenaamde nestschommel van het net nieuw aangelegde speelparkje aan de Markt te Haaksbergen.

Kwam een 50 jarige op zijn mountainbike ten val in het bos van Landgoed Twickel aan de Brandstraat. Met onbekend gebleven letsel werd hij met een ambulance vervoerd naar het MST te Enschede

Stonden er coniferen in brand aan de Lansinkstraat, die geblust moesten worden door de brandweer. Een twaalfjarige jongen was aan het spelen geweest met lucifers. Zijn ouders gaan de brandschade regelen.

MAANDAG 20 september 2021
Werd er getracht steigermateriaal weg te nemen met een witte Volkswagen Caddy op een bouwplaats aan de Esse.

Bron: Politie Haaksbergen