08:46 Haaksbergen - aangepast om 08:46

Politieberichten Haaksbergen week 38/39

DINSDAG 21 september 2021
Viel een 40 jarige vrouw uit Enschede op de Oldenkotsedijk van haar paard. De 40 jarige werd met een ambulance overgebracht naar het MST te Enschede.

Kreeg een 86 jarige man uit Haaksbergen de melding op zijn computer, dat er virusbedreigingen gaande waren. En dat hij binnen vijf minuten het nummer moest bellen dat in beeld stond. Dit werd gedaan en degene die opnam wist welk computersysteem de 86 jarige gebruikte. En liet hem uiteindelijk bijna 250 euro overmaken voor een nieuw virusprogramma. De 86 jarige kreeg hierna gelijk een mail van de ING met info over phishing en belde met het alarmnummer van de ING. Zij gaven aan dat de 86 jarige vermoedelijk opgelicht zou zijn. Maar niets voor hem konden betekenen, aangezien hij zelf een geldbedrag had overgemaakt.

Kreeg een 72 jarige man uit Haaksbergen op zijn telefoon ook het bericht van zogenaamd zijn dochter, die aangaf een nieuw telefoonnummer te hebben. De 72 jarige trapte er niet in en maakte geen geld over.

WOENSDAG 22 september 2021
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een chroomkleurige elektrische fiets, merk Batavus aan de Spoorstraat.

Vond er een aanrijding met letsel plaats aan de Munsterdijk. Een 73 jarige vrouw uit Enschede zat in haar scootmobiel en zag te laat dat haar vriendin op de fiets voor haar remde. Beide partijen schoten de sloot in. De 73 jarige is met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

DONDERDAG 23 september 2021
Kreeg een 58 jarige vrouw uit Haaksbergen bericht op haar telefoon en dan zogenaamd van haar dochter, dat deze een nieuw telefoonnummer had. En of zij dit nieuwe telefoonnummer wilde opslaan. Hierna kreeg de 58 jarige berichten, dat de dochter met haar nieuwe telefoon geen geld kon overmaken. En of de 58 jarige dit als moeder even wilde doen. De 58 jarige maakte meerder keren een geldbedrag over en bleek later voor een bedrag van 8500 euro opgelicht te zijn.

VRIJDAG 24 september 2021
Werd een 39 jarige man uit Roemenië aangehouden voor winkeldiefstal in een supermarkt aan de Jhr. Von Heydenstraat. De 39 jarige had drie pakken zalm achter zijn broek gestopt en wilde de winkel verlaten zonder dit te betalen, De 39 jarige werd overgebracht naar het arrestantencomplex te Borne. En werd de volgende dag na verhoor met een dagvaarding in vrijheid gesteld.

ZATERDAG 25 september 2021
Viel een 8 jarige jongen uit Haaksbergen door het dakraam van de leegstaande RK basisschool Dr Ariëns. De 8 jarige werd met een helikopter overgebracht naar het ziekenhuis te Groningen. Ondanks de zware verwondingen is de situatie van de 8 jarige momenteel stabiel.

ZONDAG 26 september 2021
Kreeg de politie meerdere inbraakalarmen bij een supermarkt aan de Alsteedseweg. Deze bleken loos te zijn.

MAANDAG 27 september 2021
Kreeg de politie de melding dat een man half ontbloot en bewusteloos op straat lag. Bleek dat een 50 jarige man zonder vaste woon of verblijfplaats uit Duitsland onderkoeld in de Merelstraat lag. Met een ambulance is hij vervoerd naar het MST te Enschede.