13:31 Haaksbergen - aangepast om 13:38

Politieberichten Haaksbergen week 39/40

DINSDAG 28 september 2021
Werd er aangifte gedaan door een 85 jarige uit Haaksbergen. Hij was bezig op zijn computer en kreeg een scherm in zijn beeld van virusbedreigingen en dat hij binnen 5 minuten naar een nummer moest bellen. Dit nummer werd gebeld en de 85 jarige kreeg een goed Nederlands sprekende man aan de telefoon. Deze wist welke computer en systeem de 85 jarige had. De computer werd overgenomen en de 85 jarige kreeg een hele lijst met bedreigingen te zien. Uiteindelijk heeft de 85 jarige een bedrag van 248,99 euro overgemaakt middels Ideal. En bleek hij later opgelicht te zijn.

WOENSDAG 29 september 2021
Kreeg een 46 jarige man uit Haaksbergen op zijn telefoon een Whatsappbericht, waarin men zich voordeed als een kind van hem. Op een gegeven moment moest er een geldbedrag worden overgemaakt naar een bankrekening. De 46 jarige trapte er niet in en deed melding bij de politie.

DONDERDAG 30 september 2021
Werd een 87 jarige fietser verblind door de laagstaande zon. Hierdoor fietste de 87 jarige op de Blankenburgerstraat tegen een muurtje aan. Met onbekend gebleven letsel werd zij vervoerd naar het MST te Enschede.

VRIJDAG 1 oktober 2021
Melding geluidsoverlast aan het Duizendblad. Was een feestje gaande met een live zanger. Men zou het rustiger aan gaan doen.

ZATERDAG 2 oktober 2021
Reed een 20 jarige op zijn bromfiets over de Industriestraat zonder dat zijn achterlicht brandde. De 20 jarige bleek teveel alcohol genuttigd te hebben. De politie Haaksbergen kreeg op dat moment echter een spoedmelding, waardoor de 20 jarige geluk had en zijn weg lopend mocht vervolgen.

ZONDAG 3 oktober 2021
Vond er een vechtpartij plaats op de Zeedijk tussen jongeren die terugkwamen met de discobus vanuit Markelo.

MAANDAG 4 oktober 2021
Werd er door meerdere buurtbewoners van Het Meuke aangegeven dat een buurtbewoner opnieuw overlast veroorzaakt door op zijn elektrische gitaar te spelen en een vuurkorf te laten branden in de late uurtjes. Bij de komst van de politie was de overlast over. Wel gaan er gesprekken plaatsvinden met de gemeente, politie, woningbouwvereniging en de bewoner die continue overlast veroorzaakt.

Bron Politie Haaksbergen