02 nov - 11:52 Haaksbergen - aangepast om 11:52

Politieberichten Haaksbergen week 43/44

DINSDAG 26 oktober 2021
Vond er op de kruising Enschedesestraat/Wiedenbroeksingel een aanrijding met letsel plaats. Bij het afslaan zag de 59 jarige automobilist een 50 jarige snorfietser over het hoofd. Deze hield aan de aanrijding een paar schaafwonden over en hoefde gelukkig niet vervoerd te worden naar het MST.

Kreeg de politie in Enschede een ANPR-hit op een Belgisch voertuig dat als gestolen stond gesignaleerd. Op de Kolenbranderweg werd de auto aan de kant gezet en inbeslag genomen.

WOENSDAG 27 oktober 2021
Kwam een 61 jarige fietser op de rotonde van de Albert Cuyplaan ten val. De fietser verklaarde dat een automobilist hem pas op het laatste moment voorrang verleende. Daardoor schrok de fietser, remde en kwam ten val op zijn borst en zijn kaak. Zijn kunstgebit brak hierbij doormidden.

DONDERDAG 28 oktober 2021
Werd er door een 54 jarige vrouw uit Haaksbergen aangifte gedaan van identiteitsfraude. Volgens de 54 jarige had iemand anders onder haar naam een contract afgesloten bij een ander energiebedrijf.

Melding van een bedrijfsongeval in een garage aan de Veldmaterstraat. Zou een man van een trap zijn gevallen. Bleek dat een 61 jarige man uit Lichtenvoorde bezig was met het slijpen, terwijl hij op een bouwtrap stond. Hierbij is ongeveer 2a 3 meter naar beneden gevallen. De 61 jarige liep een hoofdwond op en werd uit voorzorg met rug/nekletsel overgebracht naar het MST in Enschede. De arbeidsinspectie zou in kennis gesteld worden door de werkgever.

VRIJDAG 29 oktober 2021
Werd er een aangifte opgenomen van oplichting via Marktplaats.  Ee 59 jarige vrouw uit Haaksbergen had op 19 oktober een tafel te koop gezet op Marktplaats en ene “Roos” ging akkoord met de vraagprijs van 275,-.
Deze Roos nam daarna contact op via Whatsapp, waar ze later aangaf dat de 59 jarige kennelijk niet geverifieerd was via Marktplaats. Hierna stuurde Roos een link met een telefoonnummer zodat de 59 jarige zich kon laten verifiëren. De echtgenoot van de 59 jarige heeft dit telefoonnummer nog gebeld en kreeg via de voicemail te horen dat Roos bij een instantie werkte. Aangezien de 59 jarige bij dezelfde instantie werkt, kwam dit wel vertrouwd op haar over. Toen de 59 jarige op de link klikte, kreeg ze een SMS via het telefoonnummer. Hierin stond een code. De 59 jarige klikte op deze link maar dit leek niet te werken. Toen ze “Roos” een bericht stuurden, dat het niet lukte reageerde Roos niet meer op verdere berichten. De 59 jarige stuurde Roos een bericht dat ze de tafel aan een ander zouden verkopen, aangezien ze niet meer reageerde. De volgende dag kreeg de 59 jarige en haar echtgenoot berichten van de ING bank dat zij contact op moesten nemen in verband met fraude op hun gezamenlijke bankrekening. Toen zij belden, kregen zij van de bank te horen dat er een ander telefoonnummer aan hun bankrekening was gekoppeld. Toen men de gezamenlijke bankrekening bekeek, bleek dat op 28 oktober 2021 totaal 7 keer “vreemde” aankopen waren gedaan. En in totaal was er een bedrag van bijna 600 euro afgeschreven van hun bankrekening.

Melding dat de geautomatiseerde eierautomaat was opengebroken aan de Enschedesestraat en het geld eruit was gehaald. De politie stelt een nader onderzoek in.

Omstreeks 03.30 uur had een inbraak plaatsgevonden in een schuur aan de Hengelosestraat. Er was niets weggenomen, alleen braakschade was het resultaat.

 

ZATERDAG 30 oktober 2021
Poging diefstal uit een auto aan de Buurserstraat. De 49 jarige eigenaar van de auto hoorde een aantal knallen buiten, terwijl hij op zijn slaapkamer TV aan het kijken was. Hij keek naar buiten en zag een persoon bij zijn voertuig staan, riep naar de persoon dat diegene moest kappen met wat hij aan het doen was. Toen kwam de verlossende klap en zag de 49 jarige dat de ruit van het rechterportier werd ingeslagen. De 49 jarige rende naar beneden en vervolgens naar buiten. En zag dat een jongen met een grijs/witte hoody, jaar of 20, en fietsend op een zwarte omafiets weg vluchtte. Een hamer bleef liggen bij het voertuig en deze is inbeslag genomen door de politie voor onderzoek..

Dezelfde nacht werd ook een ruit ingeslagen van een Ford Focus die geparkeerd stond aan de Molenstraat.

Reed een 53 jarige automobilist zonder vaste woon of verblijfplaats over de Parallelweg. Bleek dat de APK van het voertuig verlopen was en het rijbewijs van de 53 jarige geschorst was. Bekeuringen werden uitgeschreven en de vriendin van de 53 jarige moest verder rijden.

ZONDAG 31 oktober 2021
Melding van de politie uit Berkelland dat ze illegaal vuurwerk (Madddog) hadden aangetroffen en dat deze werd geleverd zou worden door een 15 jarige uit Haaksbergen. Door de politie werd een onderzoek ingesteld in de woning van de 15 jarige maar daar werd geen illegaal vuurwerk aangetroffen.

MAANDAG 1 november 2021
Zou een zwerver in het portiek van de appartementen Bouwmeester liggen en melder proberen aan te vallen. De politie maakte de 47 jarige zwerver wakker en direct begon deze te schreeuwen en een onsamenhangend verhaal te vertellen. De 47 jarige bleef wisselend in zijn emoties en gaf aan het portiek niet te willen verlaten. Uiteindelijk liep hij boos het portiek uit en maakte een erg verwarde indruk. Hij schreeuwde op straat, balde zijn vuisten en met zijn hoofd beukte hij tegen een bushokje aan. Hierop is hij aangehouden voor nachtrumoer en ingesloten in het arrestantencomplex te Borne.