08:57 Haaksbergen - aangepast om 08:57

Politieberichten Haaksbergen week 45

Vrijdag 30 oktober 2020
Een 54 jarige vrouw uit Haaksbergen deed melding, dat zij aan het wandelen was geweest bij het Buursermeertje. Haar eigen auto had ze geparkeerd bij de begraafplaats in Haaksbergen. Omstreeks 1500 uur liep zij op het zandpad, in een hoekje stond een Hyundai I10 kleur grijs (bouwjaar 2010/11) met daarin één persoon, kenteken onbekend. Toen de 54 jarige in de auto keek, zag zij dat er een pistool op haar gericht werd. Haar zoon liep op dat moment enkele meters bij haar vandaan op het voetpad daar en heeft hier niets van meegekregen. Daarna zijn ze snel doorgelopen het pad af. De politie is op zoek naar eventuele getuigen of mensen die aanslaan op het bovengenoemde voertuig.

Zaterdag 3oktober 2020
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een motorfiets van het merk Kawasaki, type Z1000, oranje met zwart van kleur, voorzien van het kenteken 16MKGD. Op zaterdag 31 oktober 20020 omstreeks 22.15 uur stond de motorfiets nog geparkeerd achter een woning aan de Isaac Sweersstraat. De motorfiets stond geparkeerd onder de veranda achter de woning en was afgesloten dmv een stuurslot en schijfremslot. De volgende ochtend bleek dat het schijfremslot was doorgezaagd en de motorfiets was weggenomen.

Zondag 1 november 2020
Bleek dat er was ingebroken bij een bedrijf aan de Bouwstraat. Met keien werden ruiten ingegooid en hierna werden computers weggenomen. Aan de hand van camerabeelden doet de politie nader onderzoek.

Maandag 2 november 2020
Ontdekte een 33 inwoonster van Haaksbergen dat het portier van haar deels openstond aan de Rossinistraat. Het dashboardkastje was geopend en hier waren spullen uitgehaald die nu op de stoel lagen.

Dinsdag 3 november 2020
Wilde een 50 jarige man uit Haaksbergen een aankoop doen bij Amazon. Dit lukte op één of andere manier niet. De creditcardbetaling ging niet zoals het normaal hoorde te gaan. Om zeker te zijn van het aangekochte goed nam de 50 jarige contact op met de klantenservice van Amazon. Naar later bleek dit een nep klantenservice te zijn. De zogenaamde medewerker van Amazon nam zijn computer over en de 50 jarige moest enkele handelingen verrichten.  En toen werd er 500 euro van zijn rekening afgeschreven via Idealbetalingen voor andere betalingen.

Woensdag 4 november 2020
Werd er melding gedaan van vermissing van een  41 jarige vrouw uit Haaksbergen.
Na onderzoek van de politie werd zij in levende lijve en in gezonde toestand aangetroffen in Duitsland.

Donderdag 5 november 2020
Werd er aangifte gedaan van diefstal van een blauwe oma-fiets bij het busstation aan de Zeedijk.

Vrijdag 6 november 2020
Werd een 54 jarige vrouw uit Haaksbergen de afgelopen week 4x gebeld, En deed men zich voor als een medewerker van de ING bank en daarbij vroeg men naar haar rekeningnummer. De 54 jarige vertrouwde het niet en heeft opgehangen. Heeft vervolgens teruggebeld en dan nam men op alsof je de ING bank aan de lijn hebt. Bij navraag bij de ING bleek dat er niemand gebeld had van hun. En dat er sprake was van fraude, waarbij men probeert je rekeningnummer te achterhalen om hier later misbruik van te gaan maken.

Bron: Erik Teesink
Wijkagent Politie Haaksbergen