08 jan - 08:47 Haaksbergen - aangepast om 08:47

POlitieberichten Haaksbergen week 52/01

Vrijdag 29 december 2023
Een 35 jarige automobilist uit Haaksbergen blijft maar rijden zonder rijbewijs. Nu kwam de politie hem weer tegen op de Noordsingel. En ook voor de 3e keer in kort tijd kreeg hij opnieuw een bekeuring. De auto waarin hij reed was niet zijn eigendom en kon daarom niet in beslag genomen worden. Wel werd de eigenaar van de auto gewaarschuwd, dat als de 35 jarige opnieuw achter het stuur zit van zijn auto deze dan wel in beslag genomen gaat worden.

Zogenaamde bankmedewerkers blijven maar proberen mensen op te lichten. Nu kreeg een 30 jarige inwoner uit Haaksbergen een telefoontje dat er vreemde transacties zouden plaatsvinden op zijn bankrekening. Er moest een AVG AntiVirus en Anydesk geïnstalleerd worden. Dit werd gedaan door de 30 jarige. Doordat de verbinding een paar keer weg viel en er anoniem werd teruggebeld, kreeg de 30 jarige argwaan. Hierop heeft hij zelf contact gezocht met de Rabobank en bleek dat er sprake was van oplichting. Deze was niet gelukt. De apps AVG en Anydesk (overname computer) werden snel verwijderd. Door de politie werd een aangifte opgenomen.

Een omgewaaide boom veroorzaakte op de Rietmolenweg schade aan de auto van een 23 jarige vrouw uit Borculo. De brandweer kwam ter plaatse om de boom in stukken te zagen en van de weg te halen. Betrof het kruispunt met de Diepenheimseweg.  De brandweer verwacht dat er bij een nieuwe storm nog meer bomen daar gaan sneuvelen.  Via de gemeente Haaksbergen zal de grondeigenaar hierop geattendeerd worden.

Zaterdag 30 december 2023
Vond er een aanrijding met letsel plaats op de kruising Veldmaterstraat met de Lijserbes. Een 42 jarige automobiliste uit Haaksbergen verleende geen voorrang aan een 73 jarige fietsster uit Haaksbergen. Deze kwam door de aanrijding ten val. En had daardoor letsel aan haar gezicht en last van haar heup. Met een ambulance werd zij naar de huisartsenpost gebracht.

Vonden een aantal jongeren uit Haaksbergen het nodig om met een scooter donuts te draaien in een hal in aanbouw zonder deuren aan de Kabelstraat.  In de hal hangt er een camera en zag de eigenaar live op de beelden dat men op een scooter aan het racen was in zijn hal. Hij is naar zijn hal gereden en trof de jongeren met hun scooter in de omgeving aan. De politie werd in kennis gesteld. Afgesproken werd met de jongeren dat zij de bandensporen op de vloer van de hal gaan verwijderen.

Viel een 23 jarige vrouw uit Haaksbergen op de Molenstraat van haar fiets nadat ze was weggefiets bij een café. Ze had een flinke hoofdwond en zou een halve minuut buitenbewustzijn geweest zijn.  De 23 jarige werd nagekeken in  een ambulance en met een wekadvies mocht ze naar huis.

Zondag 31 december 2023
Kwamen twee fietsers in de nachtelijke uren ten val op de Eibergsestraat. Beiden kwamen met hun hoofd op het betonnen fietspad terecht. De 26 fietsster uit Borculo werd met spoed in een ambulance overgebracht naar het MST te Enschede.

Maandag 1 januari 2024
Tijdens de oudejaarsnacht was het rustig voor de politie in Haaksbergen. Wel klaagde iemand uit de buurt dat er om half vijf nog een tentfeest gaande was in een voortuin aan de Bevertstraat. Op verzoek van de politie werd het geluid van de muziekinstallatie uitgezet.

Dinsdag 2 januari 2024
Kreeg de politie meldingen binnen dat men in Haaksbergen aan het collecteren was voor het KWF of de Zonnebloem, terwijl deze niet op het collecterooster stonden. Een collecte is echter een eenmalige gift en meestal is er geen sprake van collecteren maar van werven, waarbij men om een maandelijkse donatie vraagt.  Via het wervingsrooster.cbf.nl en het invullen van je postcode kun je zien of er een werving van donateurs plaatsvindt.

Woensdag 3 januari 2024
Welke automobilist van een Mini Cooper heeft omstreeks 19.30 uur een voetganger aangereden op de Oude Enschedeseweg en is daarna doorgereden? Een 32 jarige vrouw liep deze avond op de Oude Enschedeseweg en werd door een auto van achteren aangereden. De auto raakte met zijn buitenspiegel, de arm van de 32 jarige vrouw. De buitenspiegel van de auto is toen kapot gegaan en viel op de straat. De automobilist is er vandoor gegaan zonder zich kenbaar te maken en helaas is er geen kenteken bekend. De 32 jarige vrouw, die nu erg veel last heeft van haar arm, gaat mogelijk nog aangifte doen bij de politie

Donderdag 4 januari  2024
Zou er een ruzie geweest zijn aan de Beatrixstraat, waarbij de ex-man bedreigend was geweest. Door de politie werd er bemiddeld tussen beide partijen. Ook gaat de wijkagent in samenwerking met de Noaberpoort van de gemeente Haaksbergen kijken of er nu een structurele oplossing kan komen voor de ruzie tussen beide partijen.

Bron: Politie Haaksbergen