02 jun - 11:53 Haaksbergen - aangepast om 13:18

Politieberichten Haaksbergen week

DINSDAG 25 MEI 2021
Bleek een 13 jarig meisje uit Haaksbergen vermist. Ze zou even naar de supermarkt gaan, maar was nog steeds niet terug. Een tijdje later werd de 13 jarige aangetroffen door haar broer. Bleek dat zij sinds kort in Haaksbergen woonde en tijdens het fietsen verdwaald was.

WOENSDAG 26 MEI 2021
Vond er een eenzijdig ongeval plaats op de Goorseweg. Een 49 jarige bestuurder uit Haaksbergen kwam met zijn voorwiel in de berm terecht. Hij maakte een stuurcorrectie en kwam hierdoor op de rijbaan van het tegemoetkomende verkeer terecht. De 49 jarige stuurde opnieuw bij en vloog via de sloot met zijn auto over de kop hert weiland in. De 49 jarige hield, behalve een schram op zijn hoofd, geen letsel over aan het ongeval. Zijn auto was echter total loss

DONDERDAG 27 MEI 2021
Werd er aangifte gedaan van Cybercrime . Een 62 jarige man uit Haaksbergen kreeg zogenaamd  een mail de belastingdienst met de mededeling, dat hij geld terug kon krijgen. Er moest een link worden aangeklikt, de gegevens van zijn bankrekening moesten worden ingevuld en vervolgens een bevestiging via DIGID. Dit werd gedaan door de 62 jarige. Later in de avond werd de 62 jarige gebeld door zijn bank met de mededeling dat er in Amsterdam twee afschrijvingen van zijn bankrekening hadden plaatsgevonden en dat er sprake was van cybercrime. De afgeschreven bedragen werden door de bank weer teruggestort.

Werd door het agentschap telecom een geheime zender ontmanteld aan de Kortenroelefsweg.

VRIJDAG 28 MEI 2021
Kreeg een 21 jarige man uit Haaksbergen een email op zijn werk en deze werd zogenaamd uit naam van zijn directeur verstuurd. De directeur vroeg om het telefoonnummer van de 21 jarige en het gesprek ging vervolgens verder via Whatsapp. De 21 jarige moest een belangrijke opdracht vervullen voor de directeur. Namelijk vijf Gift Cards voor hem halen, aangezien de directeur zelf in een meeting zat. Dit werd gedaan door de 21 jarige. Foto’s werden gemaakt van de achterzijde van de Gift Cards en de 21 jarige verstuurde deze naar het telefoonnummer van de directeur. Op een gegeven moment was het telefoonnummer niet meer bereikbaar en zag de 21 jarig ook dat het een nagemaakt emailadres was.  Aangifte werd gedaan van oplichting.

Werd er getracht een 75 jarige vrouw op te lichten. Zij werd zogenaamd gebeld door iemand van de Rabobank met de mededeling dat haar rekening gehackt was. Vervolgens moest zij via internetbankieren handelingen verrichten. Op een gegeven moment vertrouwde de 75 jarige het niet. Zij verbrak de verbinding en nam contact op met haar zoon.  Deze blokkeerde gelijk de bankpas. Er bleek nog geen geld opgenomen te zijn.

Een 78-jarige inwoner van Haaksbergen is vrijdagmorgen om het leven gekomen. De man raakte met zijn auto te water in een vijver aan de Richterstraat in Haaksbergen. Omstanders hebben de man uit het water gehaald en hulpdiensten rukten massaal uit, maar die hulp mocht niet baten.

ZATERDAG 29 MEI 2021
Kreeg de politie meerdere meldingen over geluidsoverlast en feestjes in Haaksbergen.

Werd er aangifte gedaan van diefstal van een niet afgesloten fiets aan de Molenstraat.

ZONDAG 30 MEI 2021
Zou er een conflict hebben plaatsgevonden aan de Broekheurnerweg. Hierbij zou meldster geslagen zijn door haar partner en samen met haar dochter en kleindochter uit de auto gezet zijn. Door de politie werd niemand aangetroffen en de meldster was telefonisch ook niet meer bereikbaar

MAANDAG 31 MEI 2021
Werd er door een 15 jarige uit Haaksbergen melding gedaan van een schennispleger tussen Haaksbergen en Hengelo.

Zou gaan om de bestuurder van een witte Mercedes Benz met een onbekend buitenlands kenteken. Betrof een man in de leeftijd van 40-45 jaar met kort haar.

Werd er aangifte gedaan van een woninginbraak aan de Wiedenbroeksingel. Geld en sieraden werden weggenomen.

Werd een 51 jarige man uit Haaksbergen op de Stationsstraat aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Door getuigen werd verklaard dat de man had gereden en nu totaal verward achter het stuur zat. Aan de politiepost te Haaksbergen werd er bloed van hem afgenomen door een GGD arts.

Politie Haaksbergen
Erik Teesink