20 feb - 09:38 Haaksbergen - aangepast om 09:38

Politieberichten week 07

Donderdag 13 februari 2020

 • Aangifte online fraude. Spullen besteld en betaald maar zijn niet geleverd.
  Aangifte poging diefstal fiets aan de spoorstraat. Niet gelukt omdat de valse sleutel afbrak en in het slot bleef zitten. 

vrijdag 14 februari 2020

 • Rond 10 uur in de ochtend kreeg de politie een automatische alarm binnen. Er zou worden ingebroken bij een woning aan de Bekkevosweg. Ter plaatse zagen wij dat er een ruit ingegooid was. De dader(s) waren al gevlogen. De aangever gaf later aan dat er slechts een houten beeldje weggenomen was. De schade was weer eens groter dan de waarde van de buit. 
 • Aangifte online fraude. Spullen besteld en betaald maar zijn niet geleverd.

zaterdag 15 februari 2020

 • een bezoeker van Captain Jack in Buurse was  na zijn bezoek aan het horecabedrijf zijn auto kwijt. De auto stond niet meer op de plaats waar hij het geparkeerd had, volgens hem aan de Meddelerweg. Na een korte zoekactie door de collega’s werd de auto aan een zijweg, de Oortjesweg aangetroffen. 

zondag 16 februari 2020

 • een jongeman vernielde ‘s nachts de voordeur van zijn ouderlijke woning aan de Merelstraat. Hij was kennelijk onder invloed. Hij werd voor een proces-verbaal en ontnuchtering meegenomen naar het arrestantencentrum te Borne. Zijn vader deed aangifte. 
 • Aan de Oude Enschedeseweg  heeft de politie bemiddeld in afhandeling van een schade ontstaan door het bijten door een hond.
  De hond had een andere hond van een wandelaar gegrepen. De partijen zijn weer bij elkaar gebracht. 

Dindag 18 februari 2020

 • In de nacht van maandag op dinsdag hoorde een bewoonster van de Morsboer gerommel aan de achterdeur. Zij belde onmiddellijk de politie en hield contact met de collega’s van de aanrijdende politieauto. Politieauto’s waren vanuit Enschede, Hengelo en Goor aanrijdend.  Ze zag een man, droeg donkere kleding en een muts of capuchon. Hij had een zwarte herenfiets tegen de bosjes bij haar woning gezet. Ze hoorde de man achter de woning lopen en rommelen. Toen de collega’s ter plaatse waren, was de dader of daders weg. Ook de fiets werd niet meer aangetroffen. Uit onderzoek bleek dat de dader had geprobeerd met een stok via de brievenbus de klink naar beneden te drukken. Gelukkig was de deur op het nachtslot doorgedraaid. 

Naast deze meldingen hebben wij deze week  veel tijd besteed aan een vermissing van een minderjarige( is weer terecht) en drie meldingen van verwarde personen, die aan de zorginstanties zijn overgedragen. 

Albert Steenkamp
Wijkagent Haaksbergen