13:18 Haaksbergen - aangepast om 13:19

Politieberichten week 10

Op zondag 8 maart zag de politie dat een auto met hoge snelheid over de Alsteedseweg reed en de grens passeerde.
De 31 jarige bestuurder uit Buurse werd in Duitsland gecontroleerd. Bleek dat hij nog een boete had openstaan van 699 euro en reed met een ongeldig rijbewijs.
Een proces-verbaal wordt opgemaakt voor het rijden zonder geldig rijbewijs. En de boete zou deze week voldaan worden. Anders stelt de politie het voertuig van de 31 jarige buitengebruik.

Op zaterdag 7 maart kreeg de politie melding van brandstichting in een heideveld bij de Assinkweg. De brandweer had daar wat verdacht materiaal aangetroffen. Aldaar bleek een heideveld ter grootte van een voetbalveld aan het oppervlak in brand te hebben gestaan. Brand was niet doorgeslagen naar onderlaag. Verdacht materiaal wat de brandweer had gevonden, bleek om een stuk of zes lege blikjes energydrank, een pompoen en wat lege bussen haarlak te gaan. Opvallend was dat enkele bussen haarlak en de pompoen kleine “kogelgaatjes” hadden. Mogelijk dat wat jongelui op de bussen haarlak hebben geschoten met een buks. En is een bus ontploft met een knal en brand tot gevolg. De brandweer had een onbekende melder gesproken die een tweetal jongens had gezien. Deze hadden een Jumbo-tas bij zich en waren wat later weggereden in een grijze auto. De politie is op zoek naar deze onbekend gebleven melder en de twee jongens.

Op zaterdag 7 maart, in de vroege ochtend, kreeg de politie de melding van een loslopend paard op de Veldmaterstraat in de richting van café ’t Mors. Het paard werd aangetroffen op de Oude Boekeloseweg en door de politie in een weide gedreven.

Op donderdag 5 maart werd er een fiets gestolen aan de Hengelosestraat in Haaksbergen en deze werd later weer aangetroffen aan de Oldekotsedijk. Signalement van de dader; man op hybride fiets, onverzorgd lang haar, bleek gezicht, groene sjaal; groene legerbroek en groene jas.

Op donderdag 5 maart bleek er ingebroken te zijn in een woning aan de Raaweg. Door het slot uit de achterdeur te trekken kwam men binnen. En werd daarna de gehele woning doorzocht. Een tablet werd weggenomen.

Op woensdag 4 maart kreeg de politie de melding dat een bewoner van de Boerenbondstraat stomdronken zou zijn en tegen muren aan het schoppen en trappen was. Toen de politie ter plaatse kwam, bleef de 32 jarige man maar schreeuwen en schelden. Hierop is hij aangehouden en overgebracht naar het arrestantencentrum te Borne waar hij zijn roes kon uitslapen.

Op woensdag 4 maart werd op de Goorsestraat, na een speekseltest, een 34 jarige man uit Rotterdam aangehouden voor het rijden onder invloed van drugs. Een bloedproef werd afgenomen.

Op woensdag 4 maart verleende de politie assistentie bij een schoorsteenbrand aan de Jacob van Ruysdaelstraat.

Erik Teesink
Wijkagent Haaksbergen