09:06 Haaksbergen - aangepast om 09:06

Politieberichten week 17

Donderdag 23 april 2020
Op de Stendemolenweg kwam een 82 jarige man uit Enschede ten val. Met onbekend gebleven letsel werd hij vervoerd naar het MST.

Aan de Bosweg te Buurse vond er een bedreiging plaats door een buurman, waarvan aangifte werd gedaan.

Aan de Dr Schaepmanstraat werd een gestolen auto aangetroffen. De auto was op 11 april met geweld ontvreemd in Enschede.
Het voertuig werd inbeslaggenomen voor een sporenonderzoek.

Op de Goorsestraat reed een 19 jarige bestuurder uit Haaksbergen tegen een boom aan. De 19 jarige werd onderzocht in de ambulance en bleek geen letsel te hebben. Ook bleek hij niet onder invloed te zijn.

Vrijdag 14 april 2020
Aan de Onlandsweg te Buurse werd het hangslot van een buitendeur opengebroken en een tussendeur naar het werkplaatsgedeelte.

Zaterdag 15 april 2020
Een bewoner aan de Spoorstraat deed melding van een inbreker bij hem op dak. Door meerdere eenheden van de politie werd gezocht naar de inbreker, echter zonder resultaat.

Aan de Wagnerstraat werd een hond gebeten door een ander hond, waarbij de eigenaresse van de andere hond ten val kwam en haar knie blesseerde. Haar hond werd behandeld door de dierenarts. De kosten wilde zij verhalen bij de eigenaar van de hond. Deze gaf aan dat het een bedrijfsongevalletje was en weigerde de rekening te betalen. Door de politie is nog bemiddeld, echter de eigenaar van de hond bleef bij zijn standpunt om niet te betalen. Toen de eigenaresse dit hoorde, is zij schreeuwend verhaal gaan halen en moest de politie opnieuw bemiddelen.

Zondag 16 april 2020
Aan de Wiedenbroeksingel vond er een verkeersruzie plaats tussen een fietser en de bestuurder van een auto. Door de politie is bemiddelend opgetreden.

Zondag kreeg de politie melding van een aanrijding met letsel aan de Goorsestraat. Een 27 jarige bestuurder uit Haaksbergen bleek over de vluchtheuvel geklapt te zijn met zijn auto en hierbij een lantaarnpaal en twee verkeersborden meegenomen te hebben. De stukken van de paal en het voertuig lagen wijdverspreid over het gehele wegdek. Ook was er behoorlijk wat olielekkage. De bestuurder verklaarde uitgeweken te zijn voor een ree. Na onderzoek bleek de 27 jarige niet onder invloed te zijn van alcohol of drugs.

Zag de politie op de Haaksbergerweg een bromfiets rijden met daarop twee personen waarvan één een krat bier vast had.
Bij het zien van de politie ging men er snel vandoor het bos in. Door de politie werd in het bos de bromfiets aangetroffen en het krat bier. De twee personen waren er vandoor gegaan. Bleek dat de bromfiets geen kentekenplaat had en het chassisnummer onleesbaar was.

Ook keeg de politie meerdere meldingen over geluidsoverlast vanuit een woning aan De Braak. Door de politie werd geen geluidsoverlast geconstateerd. Wel gaat de klager contact opnemen met de woningbouwvereniging.