15:31 Haaksbergen - aangepast om 15:31

Politieberichten week 25/26

Woensdag 17 juni 2020
Vond er op de Eibergsestraat een aanrijding plaats tussen een fietsster en een automobilist. De 84 jarige fietsster uit Haaksbergen werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

Werden er elektrische fietsen gestolen uit een schuur aan de M.A Ruyterstraat, achter een woning aan de Kortenaerstraat en achter een woning aan de Pastoor Wienholtsstraat.

Donderdag 18 juni 2020
Bij het zoeken naar een mogelijk aangeschoten ree trof een BOA midden in het bos aan de Meddelerweg een aantal jonge vers aangeplante hennepplanten aan. In opdracht van de officier van justitie werden deze hennepplanten vernietigd.

Werd er een fiets gestolen aan de Jhr. von Heijdenstraat.

Vond er een inbraak plaats bij een bedrijf aan de Twijnerstraat

Werd er een fiets gestolen aan de Watermolenweg.

Vrijdag 19 juni 2020
Werd er een ruit ingegooid bij een woning aan de Ds van Kriekenstraat en bij een woning aan de Merelstraat.

Zaterdag 20 juni 2020
Werd er ingebroken in een schuur aan de Prins Bernhardstraat.

Werd er aangifte gedaan van een poging om een tankdop open te breken aan de Vincentstraat.

Werd er een fiets gestolen aan de Nachtegaalstraat. Na wat zoekwerk werd deze fiets door de politie aangetroffen in een tuin van een woning aan ’t Kempke. De bewoner gaf aan dat de fiets niet van hem was en dat hij ook geen idee had hoe de fiets in zijn tuin was gekomen. De fiets werd inbeslag genomen en ging retour naar de rechtmatige eigenaar.

Werd er aangifte gedaan van Whatsappfraude.  Een 40 jarige man uit Haaksbergen ontving een Whatsappbericht dat hij geld moest betalen en ontving een Tikkie betaalverzoek van 50,- euro. Op zondag kwam de aangever erachter dat hij geen saldo meer had. Nadat hij op zijn Rabobank app keek, zag hij dat er meerdere kleine bedragen van zijn rekening af waren geschreven naar diverse bedrijven. In totaal voor een bedrag van bijna 1350 euro.

Kreeg de politie de melding dat een dronken man op fiets gevallen zou zijn aan de Spoorstraat. Bleek een 55 jarige bekende van de politie te zijn, die hagelsteen dronken was. Aangezien hij vaker onder invloed op straat is aangetroffen kreeg hij een bon ter zake openbare dronkenschap á 95 euro! Ook is hij onderzocht door ambulancepersoneel maar bleek hij niets te mankeren. De 55 jarige werd met de ambulance naar huis gebracht, zodat hij geen tweede keer een val zou maken.

Zondag 20 juni 2020
Kreeg de politie meldingen van geluidsoverlast aan de Sweelinckstraat en Julianastraat.

Maandag 21 juni 2020
Kreeg de politie de melding dat er Schotse Hooglanders waren ontsnapt uit het Witte Veen. Aan de Wargerinksweg, net voorbij camping de Leemkoel, werd een Hoogland stier getroffen die aan de verkeerde kant van het hek liep. Hek werd geopend maar beestje wilde niet terug en nam een paar keer een aanvalshouding aan. Uiteindelijk kwamen medewerkers van Natuurmonumenten ter plaatse, die het beest door het hek weer het natuurgebied in wisten te drijven.

Viel een 50 jarige vrouw van haar elektrische fiets op de Benninkstraat. Met onbekend gebleven letsel werd zij vervoerd naar het MST te Enschede.