09:17 Haaksbergen - aangepast om 09:17

Politieberichten week 27/28

Dinsdag 30 juni 2020
Werd er aangifte gedaan van Whatsapp-fraude. Een 64 jarige bewoonster dacht enkele duizenden euro’s over te maken voor haar zoon ivm achterstallige betalingen. Later bleek dat haar zoon helemaal geen contact met haar gezocht had.

Werd er een fiets gestolen uit een schuur aan de Mozartstraat

Op de kruising Hondelink/Tom Wieleveldplein wilde een 9 jarige jongen oversteken naar het schoolplein. Volgens de 9 jarige zou de bestuurder van een zwart busje een sigarettenpeuk uit het raam hebben gegooid. De peuk kwam tegen de linkerkant van zijn hals. Als hij thuiskomt ziet zijn moeder een blaar zitten. Volgens de 9 jarige zaten er twee personen in het busje en de bestuurder had een zwart/wit gestreept t-shirt aan. Er stond geen reclame op de bus en er is geen kenteken gezien. Het is onduidelijk gebleven of dit bewust of onbewust is gebeurd. Wel werd er door de moeder aangifte gedaan van mishandeling.

 

Woensdag 1 juli 2020
Werd er aangifte gedaan van poging om geld over te maken via de zogenaamde Whatsapp-fraude.

Zat een 77 jarige thuis te wachten aan de Isaac Sweersstraat. Op enig moment ziet ze een man achter haar woning lopen, die de schuur in gaat om haar sportfiets uit de schuur te halen. De man loopt vervolgens weg door de brandgang in de richting van de Van Brakelstraat. Deze man was zelf ook op de fiets en liep dus met twee  fietsen in de hand weg. De 77 jarige rent achter de man aan en zegt dat ze haar fiets terug wil. De man laat de fiets vallen en loopt door. De 77 jarige kon helaas geen signalement geven van de man.

Vond er een insluiping plaats aan de Van Brakelstraat.  De 41 jarige bewoonster was in de voortuin aan het werk geweest en haar zoon zat nog in de woonkamer. Ineens zag de zoon een vreemde man over de drempel van de achterdeur. Toen de man zag dat hij betrapt was, ging hij er als een haas vandoor. Signalement van de man; blank maar door de zon gebruind, 40 tot 50 jaar oud, zwarte zonnebril en een capuchon op. Even later vond er een insluiping plaats aan de Bachtstraat. Was waarschijnlijk dezelfde dader, nu had hij echter een witte muts op.

 

Donderdag 2 juli 2020
Kreeg de politie de melding dat aan De Boerenmaat een man achter het huis was gekomen en een pakje sigaretten had gestolen.  De poort van de achtertuin stond open, omdat de schilder bezig was met werkzaamheden. De man droeg een grijs sweatshirt en had een lichtgrijze hoodie op.

Vond er een aanrijding met letsel plaats op de Zeedijk. Een 68 jarige fietsster werd met onbekend gebleven letsel vervoerd naar het MST te Enschede.

 

Vrijdag 3 juli 2020
Zou door iemand gezien zijn dat er jonge katjes werden gedumpt aan de N18. Door de politie is ruim de weg afgezocht maar er werden geen katjes aangetroffen. Later op de dag kreeg de politie de melding van een aangereden katje op de N18 van Enschede naar Haaksbergen. Ook zouden er nog twee katjes in de berm lopen. Door de politie werd een aangereden katje aangetroffen, die overleden was. Onder de vangrail werden nog twee jonge katjes aangetroffen. Deze werden gevangen en door dierenambulance bij het dierenopvangcentrum in Enschede ondergebracht.

 

Zaterdag 4 juli 2020
Werd er aangifte gedaan van vernieling van een auto aan de Van Wiedenbroeksingel. Door een kraaienpoot achter de band te plaatsen liep de band lek.

Kreeg de politie melding van een verdacht persoon aan de Spoorstraat in Haaksbergen. De bewoner gaf aan dat hij een glas water wilde drinken. Toen hij naar de keuken liep zag hij ter hoogte van de deur van het dakterras een man staan. Hij kende de man niet. Hij had wel het idee dat hij deze man eerder in Haaksbergen had zien lopen.

Kreeg de politie de melding dat er een naakte man op straat stond aan De Kalter in Haaksbergen. Na onderzoek bleek dat een 50 jarige man was weggelopen uit een opvangtehuis, maar inmiddels al weer naar binnen was gehaald.

 

Zondag 5 juli 2020
Werd er ingebroken bij een bedrijf aan de Industriestraat.  Chips, koffie en bier werden gestolen.

Vond er een poging plaats om via Whatsapp geld over te laten maken. Men deed zich weer voor als de zoon.

Werd een auto bekrast aan de Wagnerstraat.

 

Maandag 6 juli 2020
Werd er een fiets gestolen uit een schuur aan de Adriaen Brouwerstraat.

Zat een bewoner van De Akker in zijn tuin. Ineens ging de poort open en stond er een manspersoon in de tuin. Deze persoon keek aandachtig de woning in. De bewoner riep wat hij moest en de persoon rende vervolgens weg. Het zou gaan om een klein persoon met een capuchon op en hij had een rode tas bij zich.