30 sep - 16:23 Haaksbergen - aangepast om 16:23

Politieberichten week 39

Op woensdag 25 september 2019 kreeg de politie het verzoek van de brandweer om mee te rijden naar een bedrijfsbrand aan de Nijverheidsstraat. Er was brand geweest in een machine, die geblust was door het personeel. Daarna was mogelijk brand ontstaan in het afzuigkanaal. Door de brandweer werd de afzuiging gecontroleerd en ondersteuning van de politie was niet meer nodig.

Op vrijdag 27 september 2019 in de ochtenduren ontdekte een bewoner van de Emanuel de Wittestraat dat de voordeur van zijn woning openstond. En dat in de woonkamer de televisie van de muur was getrokken en nu kapot op de grond lag. De Forensische Opsporing van de politie heeft onderzoek gedaan in de woning. En de bewoner zelf ging navraag doen bij de buren of zij wat gezien of gehoord hadden.

Op vrijdag 27 september 2019 deed de bewoner van de Tolstraat melding dat een zwerver in de boomhut bij hun in de tuin had geslapen. En dat de man was weggefiets met allerlei spullen bij zich. De 29 jarige zwerver uit Hongarije werd door de politie aangetroffen op de Westsingel. De spullen die hij bij zich had, bleken niet van diefstal afkomstig te zijn. Daarop mocht hij zijn weg vervolgen met de mededeling om niet meer bij mensen in de tuin te slapen.

Op zaterdag 28 september 2019 kwam een 70 jarige vrouw bij de politiepost in Haaksbergen om melding te doen van vermissing van haar portemonnee. Ze dacht dat een zakkenroller actief was geweest in een winkel aan de Spoorstraat. In de winkel was namelijk een man tegen haar aangebotst. Door de politie werd contact gelegd met de winkel om de bewakingsbeelden veilig te stellen. Ook werd er later voor de zekerheid nog even gebeld met de 70 jarige. De 70 jarige was blij dat de politie belde, want ze had haar portemonnee teruggevonden in de auto.

Op zaterdag 28 september omstreeks 19.00 uur vond er een aanrijding plaats op de kruising Enschedesestraat/ Oude Enschedeseweg. Daarbij verklaarden beide bestuurders groen licht gehad te hebben. De politie is op zoek naar getuigen van deze aanrijding, waarbij een zwarte BMW met een Duits kenteken en een blauwe Hyundai Getz met een Nederlands kenteken bij betrokken waren.

 

Erik Teesink
Wijkagent Haaksbergen (Buurse, De Veldmaat, Stepelo)
Politie  | Oost-Nederland| Twente | Haaksbergen