03 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:15

Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage

REGIO – Omdat Rabobank dit jaar 125 jaar bestaat, zet de bank zich extra in voor de lokale regio’s. Met een eenmalige extra bijdrage van EUR 125.000 ondersteunt de bank duurzame projecten en initiatieven die de lokale samenleving in Zuid en Oost Twente versterken.

Impactvolle aanvragen
De bank zocht de afgelopen periode, samen met haar leden en klanten, actief naar lokale initiatieven en projecten die financiële ondersteuning nodig hadden. En dat heeft succes gehad! In Twente & de Achterhoek werden 348 aanvragen gedaan.

Daarvan zijn 76 aanvragen daadwerkelijk ondersteund met een Rabo coöperatieve Duurzaamheidsbijdrage. De cheques voor regio Zuid en Oost Twente zijn maandag 18 december uitgereikt door Joep Kockmann, directeur coöperatieve Rabobank.

Voorbeelden van impactvolle aanvragen
Hieronder een willekeurige greep uit de toegezegde bijdrages in Zuid en Oost Twente:
• € 20.000 voor Werkgroep Buurtplein Laares (Enschede) voor herinrichting van buurtplein
• € 12.500 voor PCI lumen Christi (Weerselo e.o.) om o.a. cliënten van Voedselbank Oost Twente te voorzien van plaids en kruiken om (duurzaam) de winter door te komen
• € 15.000 voor Stichting Beheer Lattrop voor het verduurzamen van Kulturhus Parabool
• € 17.500 voor Dorpsraad Losser voor vernieuwing van het Raadhuisplein

Verder zijn in Zuid en Oost Twente deze organisaties met een bijdrage verblijd:  Stichting van Heekpark Monument in de 21e Eeuw (Enschede), K.V. Nooit Gedacht (Noord-Deurningen), Energie Coöperatie Haaksbergen, Stichting Mortuarium Weerselo, Stichting Gemeenschapswerk de Hellehond (De Lutte), Voetbalvereniging KOSC (Ootmarsum) en Stichting Present (Enschede).

Allemaal dragen ze op hun eigen unieke manier bij aan de verduurzaming van onze samenleving. Een mooi cadeau van de coöperatieve Rabobank aan de samenleving! Meer lezen over hoe Rabobank bijdraagt? Kijk op rabobank.nl/impact