12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:07

Radio Oost op Koningsdag ‘Samen Oranje’

HAAKSBERGEN- Maandag is het Koningsdag. Op Radio Oost is  het dan ‘Samen Oranje’ en worden de hele dag alleen maar muziek van Nederlandse artiesten gedraaid op de regionale zender.

,,Op Koningsdag staan veel Nederlandse radiozenders in het teken van het Nederlandse product. Samen bieden we op die manier artiesten en musici van eigen bodem een steuntje in de rug nu hun optredens door de coronacrisis komen te vervallen”, meldt de regionale omroep. Op FB van Radio Oost k kun je je verzoekplaat doorgeven. Alles mag, van Normaal tot Anouk, van Lee Towers tot Doe Maar. ,,De verzoekjes met de mooiste verhalen belonen we met een lekkere Blijf Thuis in Overijssel chocoladereep.”

De televisiepoot van de regionale omroep laat zich evenzeer gelden. Evenals de collega’s van de radio steunt ook TV Oost de Nederlandse artiesten op Koningsdag. ,,Om 14.00 uur zenden we de Samen Oranje Sterrenparade uit. Edwin van Hoevelaak presenteert dan een uur lang de mooiste muziekclips van eigen bodem.” Samen Oranje op Koningsdag.