25 jan - 13:57 Haaksbergen - aangepast om 09:59

Reanimatie/AED Cursus

Een hartstilstand gebeurt altijd onverwacht. Hulp bieden binnen de eerste 6 minuten is van levensbelang! Hoe zou u zich voelen als omstander wanneer u niet weet wat u moet doen in zo’n situatie? Tijdens onze reanimatiecursus leert u hoe u moet handelen.

De cursus is georganiseerd door de Stichting Reanimatie Haaksbergen. Een erkend instructeur brengt u bij hoe u een hartstilstand herkent. U leert het controleren van het bewustzijn, en de ademhaling van een slachtoffer. En verder uiteraard het reanimeren zelf: hartmassage en mond-op mondbeademing oefent u samen met de instructeur op een oefenpop. Ook het juiste gebruik van de AED (Automatische Externe Defibrillator) komt aan de orde. Het is mogelijk om u Individueel, maar ook als bedrijf of vereniging aan te melden!  

De reanimatiecursus vindt plaats op Maandag 12 februari 2024 om 19.00 uur bij het Woonzorgcentrum Het Saalmerink, De Postkamer, Klaashuisstraat 9   7481EN Haaksbergen. De kosten bedragen € 25.00. 

Heeft u belangstelling, dan kunt u contact opnemen met: Wilma Broekhuis, Stichting Reanimatie Haaksbergen wilma.broekhuis@hotmail.com. Tel.053-5727869