15 jan - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:57

Recreatieve Watermolenloop

HAAKSBERGEN – “Drie, twee, één… START!” Komende zondag 19 januari a.s. zal om exact 10.30 uur het startschot klinken voor de 27e Watermolenloop, georganiseerd door de Atletiekvereniging Haaksbergen. Deze Watermolenloop is inmiddels uitgegroeid tot een gezellige goedbezochte recreatieve loop zonder wedstrijdelement in het prachtige buitengebied van Haaksbergen.

De Watermolenloop is een loop voor jong en oud en voor elk niveau. Om 10.30 uur starten de volwassenen voor een loop van 5,1 kilometer, 10,2 kilometer of 15,3 kilometer: het is een parcours van 5,1 kilometer dat naar keuze 1, 2 of 3 keer wordt afgelegd. Vijf minuten later gaat de jeugd tot 18 jaar van start voor de loop van 3 kilometer. En weer vijf minuten later zullen de RaceRunners beginnen aan hun loop van ook 3 kilometer. De route brengt de lopers langs de Oostendorper Watermolen en door het Lankheterbos, waar onderweg posters en verkeersregelaars de boel in goede banen zullen leiden.

Voor de deelnemers van de hardloopclinic van AVH is de Watermolenloop een belangrijke mijlpaal voor de 10 kilometer die zij zullen lopen in Hengelo op 5 april a.s. Er kan alvast bekeken worden hoe de conditie er voor staat en welke vruchten de wekenlange trainingen hebben afgeworpen. Ook voor de reeds geoefende loper is de Watermolenloop een mooi meetmoment.

Inschrijven voor de Watermolenloop kan op zondagochtend 19 januari a.s. vanaf 9.30 uur in het clubgebouw van AVH aan de Scholtenhagenweg 39. De kosten bedragen € 4,- voor volwassenen en € 2,- voor jeugd t/m 18 jaar. Na afloop kunt u gezellig napraten in het clubgebouw van AVH onder het genot van een heerlijke kop soep (gratis bij inlevering van uw startbewijs). De organisatie hoopt op een grote opkomst en ziet u graag zondag de 19e vanaf 9.30 uur bij AVH! Kijk voor meer info op www.av-haaksbergen.nl.

Foto: Foto van de editie van vorig jaar (door Heleen Simmelink)