13:48 Haaksbergen - aangepast om 13:49

Repetities Projectkoor Clippers Crew start na de zomervakantie

HAAKSBERGEN – ClipperS Crew Singers introduceert iets nieuws. Er wordt een projectkoor voor mannen opgestart. Belangstellenden kunnen enkele maanden repeteren. Het is een tijdelijk koor voor mannen. De repetities beginnen na de zomervakantie. Het projectkoor sluit het project af met een optreden op een muzikale avond van de WAK-week. Die is op 26 november. De organisatie van ClipperS Crew

Singers mikt op een projectkoor met vijftien tot twintig zangers. “We willen belangstellenden laten ervaren hoe leuk het is om samen te zingen. Dat is ons eerste doel van dit projectkoor”, zegt bestuurslid Wim Karreman van de evenementencommissie van de ClipperS Crew Singers.

Het tweede doel van het samen zingen is om een mooi optreden te verzorgen.
Daarnaast hoopt ClipperS Crew Singers na het afsluitende concert op 26 november enkele nieuwe leden te begroeten. “Het zou mooi zijn als er mannen blijven zingen en dat bij de ClipperS Crew Singers gaan doen”, zegt Karreman. Dat vindt pr-lid Willy Rikkers ook. Hij constateert dat het met de ClipperS Crew Singers momenteel prima gaat. Het projectkoor is niet in het leven geroepen om nieuwe leden te werven. Dat heeft niet de prioriteit. “Maar het zou wel mooi zijn als mannen bij ons blijven hangen na het afsluitende optreden.” Met het projectkoor wil ClipperS Crew Singers het samen zingen onder de aandacht brengen. “We hebben geen gebrek aan leden. Nu zijn er 45 mannen en één vrouw. Maar we moeten natuurlijk wel vooruitkijken. We willen bestaanszekerheid houden. Met dit projectkoor attenderen we mannen erop hoe leuk het is om in een koor te zingen”, zegt Karreman.

Het repertoire zal heel breed zijn. Het projectkoor gaat liedjes zingen van onder anderen Rob de Nijs, The Beatles en Boudewijn de Groot. “Pop, klassiek en evergreens. Die zingen we met ClipperS Crew Singers ook. We zijn allang geen shantykoor meer dat alleen zeemansliederen zingt. Het repertoire is veel breder geworden. Pasgeleden hebben we nog een optreden in de muziekkoepel op het Scholtenhagen verzorgd. Dat was op een zondagmiddag. Misschien gaat dat een jaarlijks optreden worden.
Doorgaans treden we elk jaar zes tot acht keer op. Sail Amsterdam was een hoogtepunt. Volgend jaar willen we graag naar Sail Delfzijl”, zegt Karreman. Maar eerst wil de vereniging uit Haaksbergen na de zomervakantie het projectkoor goed begeleiden. De nieuwe belangstellenden beginnen eind augustus met de repetities. “Die zijn elke maandagavond van 18.30 tot 19.30 uur. Maandag 22 augustus is de eerste repetitieavond. We hebben het projectkoor ook een naam gegeven. Het heet ‘Do you remember.’ Ard Weeink is de dirigent. Hij is ook onze dirigent bij de ClipperS Crew Singers.”

Deelname aan het projectkoor ‘Do you remember’ is gratis. De eerste twee repetities staan in het teken van kennismaken. Daarna wordt er geoefend om op 26 november een mooi optreden te kunnen verzorgen. Mannen die willen blijven zingen na eind november, kunnen zich bij ClipperS Crew Singers aansluiten. Meer info: clipperscrew.nl