12:48 Haaksbergen - aangepast om 12:50

Robin Hood keert terug naar Openluchttheater Hertme

HERTME – Het Openluchttheater Hertme verwelkomt op 9, 11 en 12 mei 2024 de terugkeer van de legendarische held Robin Hood. Het theater wordt omgetoverd in het middeleeuwse dorp Edwinstowe, waar bezoekers worden ondergedompeld in de sfeer van lang vervlogen tijden. De magie van de middeleeuwen komt tot leven met een bruisende jaarmarkt, betoverende muziek en de theatervoorstelling “Robin Hood en de roerige reünie”. Dit belooft een unieke ervaring te worden voor jong en oud! 

Zodra je door de poorten van het Openluchttheater gaat, stap je de wereld van Robin Hood binnen! Loop rond op de markt van het middeleeuwse Edwinstowe, het dorp waar Robin Hood en Lady Marian wonen, en ontdek wat de marktlieden te bieden hebben. Bezoekers kunnen genieten van heerlijk eten en drinken, en er is mooie koopwaar voor jong en oud. Er worden oude ambachten getoond en jonge bezoekers kunnen meedoen met diverse spellen uit de late middeleeuwen, zoals katapult, ringsteken en zelfs boogschieten. Ook kunnen ze hun eigen pijl en boog maken, geldbuidel knutselen en nog veel meer! Laat je verrassen door een waarzegster, breng een bezoek aan de herberg of leer zwaardvechten, er is voor elk wat wils! 

Theatervoorstelling
De theatervoorstelling “Robin Hood en de roerige reünie” speelt zich zeven jaar na de legendarische avonturen in Sherwood Forest af. Robin Hood en Lady Marian wonen nu samen met hun drie kinderen in een kasteel in de buurt van Nottingham. Tijdens de jaarmarkt keren ze terug naar Edwinstowe, waar ze herenigd worden met hun vrienden, de vogelvrijen. Echter, de rust is van korte duur, met nieuwe uitdagingen voor zowel Robin Hood als de Sheriff van Nottingham. Wanneer Franse edele dames een bezoek brengen aan de jaarmarkt, brengt dat de nodige reuring met zich mee. Mis deze kans niet om de legende van Robin Hood opnieuw te beleven in het betoverende decor van het Openluchttheater Hertme op donderdag 9 mei, zaterdag 11 mei en zondag 12 mei. Poort open en voorprogramma vanaf 13.30 uur, voorstelling begint om 15.30 uur en eindigt 17.30 uur. Deze voorstelling is geschikt voor kinderen vanaf 4 jaar.

Kaartverkoop 
Een kaartje kost 28,50 euro voor volwassenen en 19,50 euro voor kinderen tot en met 13 jaar. Kaarten zijn online te koop via www.robinhoodinhertme.nl. Op deze website is ook meer informatie te vinden.