12:59 Haaksbergen - aangepast om 11:01

Samen stil staan bij een overleden kind

HAAKSBERGEN – Elk jaar, op de 2e zondag van december, is het WereldLichtjesdag. Samen staan we stil bij alle kinderen, die op welke leeftijd en om welke reden dan ook, zijn overleden. Een lichtpuntje bieden in donkere dagen.

Kinderen eren en herinneren door een kaarsje te branden en te luisteren naar muziek, troostende woorden en gedichten. World Wide Candle Lighting is ontstaan in 1997 in Amerika, door The Compassionate Friends. Inmiddels worden er wereldwijd, op de 2e zondag van december om 19.00 uur lokale tijd, kaarsen gebrand voor overleden kinderen. Omdat we in verschillende tijdzones leven is het idee dat er die dag, ieder uur ergens op de wereld, kaarsen worden aangestoken voor overleden kinderen. Op diverse locaties in Nederland worden herdenkingsbijeenkomsten gehouden. Gitte Masselink, Jolanda Kattelaar en het team van uitvaartcentrum Startman organiseren deze herdenking daarom om 16:00 uur in het uitvaartcentrum.

Meedoen? Je bent van harte welkom!
Als je een kind hebt verloren ben je van harte uitgenodigd. Er zijn mensen van alle leeftijden, van jonge kinderen tot ouderen. Broertjes, zusjes, grootouders, andere familieleden en mensen die zich verbonden voelen zijn allemaal welkom. Sommige mensen herdenken een volwassen kind, anderen zijn er voor een kindje dat niet eens de kans kreeg voor zijn eerste ademhaling. Er zijn mensen voor wie het verlies nog zo vers is en anderen voor wie dat al 30 jaar geleden was. De pijn van het gemis en het verlies van hoop en dromen die niet uitkwamen blijven hetzelfde en verbinden mensen die elkaar verder niet kennen.

Wereldlichtjesdag

zondag 11 december 2022 16.00 uur bij Uitvaartcentrum Startman, Werfheegde 27 in Haaksbergen. (zaal open om 15.30 uur). Opgave kan bij Jolanda Kattelaar via rouwadviescentrum@hotmail.com of 06-12591868.