21 dec - 13:03 Haaksbergen - aangepast om 10:04

Sfeervolle stoomtrein winterritten én stamppot bij MBS

HAAKSBERGEN – Tussen Kerst en Oud & Nieuw rijdt de stoomtrein van Museum Buurtspoorweg maar liefst 3 dagen lang sfeervolle winterritten tussen de stations Haaksbergen en Boekelo. Het emplacement van station Haaksbergen zal sfeervol worden aangekleed en in de horeca zal er extra aandacht zijn voor de heerlijkste, winterse lekkernijen. Kom ook een stoomtreinrit maken op 27, 28 of 29 december.

Verwarmde treinen
Gezellige muziek, sfeervolle vuurkorven, warme chocolademelk en met een beetje geluk zelfs sneeuw. Het ideale decor voor het maken van een historische stoomtreinrit bij Museum Buurtspoorweg. Koud hoef je het niet te hebben, want binnen in de Goederenloods brandt de kachel en alle rijtuigen worden lekker verwarmd door middel van stoomverwarming.

Snert en chocolademelk
Tijdens de winterritten kun je zowel op station Haaksbergen als in de trein terecht voor winterse lekkernijen. Wat te denken van oer Hollandse snert, warme chocolademelk of een traditionele oliebol. Daarnaast zijn de locomotievenloods en de werkplaats in Haaksbergen geopend en kunnen in de museumloods op station Boekelo vele stilstaande locomotieven, rijtuigen en wagons bewonderd worden, evenals diverse gedetailleerde modelbanen. Voor de kinderen zijn er leuke activiteiten. Zij kunnen zich verkleden als echte machinist of conducteur, een mooie kleurplaat maken of gezellig op pad met de speurtocht van Jack de stationskat, waarbij ze alle boeiende geheimen van het lokaalspoor ontdekken én beleven.

Stoomtrein en Stamppot
Nieuw deze winter is het arrangement Stoomtrein & Stamppot. Combineer een stoomtreinrit met een overheerlijk stamppotbuffet. Dat kan alleen op donderdag 29 december. Deze dag kun je na de laatste stoomtreinrit van die dag in de sfeervolle Goederenloods op station Haaksbergen gezellig aanschuiven om te genieten van verschillende soorten stamppotten en vleessoorten. Reserveren is verplicht, er is plek voor maximaal 50 gasten. Alle informatie over dit arrangement is te vinden op de website van Museum Buurtspoorweg.

Informatie en kaartjes
In de kerstvakantie is er een hoop gezelligheid bij Museum Buurtspoorweg met activiteiten voor jong en oud. Zoek je een leuk uitje voor de hele familie? Maak dan eens kennis met dit kindvriendelijke museum. De stoomtrein vertrekt alle drie de dagen vanaf station Haaksbergen om 13:00 uur en om 15:00 uur. Tussendoor rijdt een historische goederentrein, deze vertrekt om 14:00 uur vanaf station Haaksbergen. Treinkaartjes voor een museumbezoek inclusief stoomtreinrit zijn eenvoudig te boeken via www.museumbuurtspoorweg.nl. Hier vind je ook alle actuele informatie en de dienstregeling voor de winterritten op 27, 28 en 29 december.