09:09 Haaksbergen - aangepast om 09:09

Sneu verlies v.v. Haaksbergen op stormachtige zondag

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag met 1-2 verloren van v.v. Bredevoort.

De thuisploeg en de gasten uit Bredevoort maakten er het beste van op het Park Groot Scholtenhagen ondanks de forse wind. Beide ploegen hielden elkaar in de eerste helft in evenwicht waarbij beide keepers niet heel veel te doen kregen. De verdedigingslinies van de opponenten stonden goed en de aanvallers hadden het zwaar. Dat had ook met de wind te maken die de bal menig keer van richting deed veranderen waardoor er voor de voorwaartsen geen peil op was te trekken waar de bank terecht kwam.

Rondom het half uur kreeg Thomas Boeving zijn 2e gele kaart en stonden de Haaksbergenaren bijna een uur met 10 man. In plaats van bij de pakken neer te gaan zitten, stroopten de mannen van trainer Gerard Timmers de mouwen in de 2e helft op. V.v. Haaksbergen wist het initiatief te pakken en creëerde mogelijkheden. In de 55e minuut werd een fraaie combinatie over rechts opgezet en werd Ismail Naim vrijgespeeld: 1-0. Op de foto is dat doelpunt te zien.
De Haaksbergenaren bleven de betere ploeg, maar Bredevoort wist zich steeds weer vrij te spelen en gevaarlijk te counteren. Bij één van die counters werd een aanvaller van de gasten in het strafschopgebied licht aangetikt. De scheidsrechter legde de bal gemakkelijk op de stip: 1-1
Toen iedereen zich al verzoend had met een gelijkspel wist v.v. Bredevoort de punten toch mee te nemen naar de Achterhoek. Uit een aanval over rechts werd de bal ongelukkig door een verdediger van de groenwitters over de eigen doellijn gewerkt: 1-2.
v.v. Haaksbergen heeft een uur lang met 10 man een prima wedstrijd gespeeld, maar het geluk is op dit moment niet aan de kant van de Haaksbergenaren.