11:12 Haaksbergen - aangepast om 15:15

Sociale maatschappelijke en economische ontwrichting

Mijn adagio is om te kijken wat er wel is en nog wel kan maar dit keer wijk ik daar even van af.
Kerst 2020 / Coronakerst, wat ik zie en constateer is: sociale maatschappelijke en economische ontwrichting van de maatschappij waarin we leven.
Geen sinterklaas, geen kerstmarkt, geen kerstconcert, niet meer met het hele koor zingen in de Nachtmis in de prachtige versierde overvolle Pancratiuskerk zoals gewoonlijk. Leegstaande winkels, horeca dicht, lege terrassen, lege straten, mensen onherkenbaar achter hun maskers. Angstige mensen die met een boog om je heen lopen vind ik heel pijnlijk vooral als het ook kinderen betreft.
Uitvaart met condoleren op afstand. Dit voelt voor mij als mens onwaardig, vooral als het eigen familie betreft. Alles wat gezellig is kan/mag niet meer. Geen familiebezoek met kerst. Wat dit betreft is het voor ons niet anders dan andere jaren. Zoon met gezin woont in Australie/Melbourne . Al ruim 30 jaar inmiddels. We hebben elkaar over en weer wel af en toe een paar weken gezien maar nog nooit met kerst. De corona heeft er bij hun ook behoorlijk ingehakt met de 2 strenge lockdowns. Niet alleen dat, maar schoondochter is ernstig ziek en we kijken niet ver vooruit. Elke goede dag is er een en daar proberen ze zo veel mogelijk wat van te maken. Bijzonder om te vertellen is dat Therese in behandeling is bij een vooraanstaand kankerinstituut in Melbourne voor een nieuw soort van behandeling waar ze tot nu toe goed op reageert. In dit kankerinstituut is ook een onderzoeksteam werkzaam wat onder aansturing staat van een professor uit Haaksbergen. Ik mag zijn naam vast wel noemen. Maarten IJzerman. Hij is een leeftijdgenoot van Stefan, hoe toe-allig. Ook toevallig is dat zijn moeder en ik al ruim 30 jaar in dezelfde vriendinnenclub zitten. Ja, wat is toeval. De opvattingen over corona zorgen wereldwijd voor veel verdeeldheid en verwarring.
Ik sprak kort geleden met iemand van 90 jaar en het deed haar denken aan de tijd toen ze nog 10 jr was. Hetzelfde gevoel en herkenning van maatregelen kwam weer bij haar naar boven. Ik zie ook gelukkig wel licht aan het eind van de tunnel. In mijn optie komt er een grote omwenteling ten goede naar: vrije energie of nulpunten-energie. Dit zou ook de oplossing kunnen zijn voor de arme landen. Gezondheid, healing op quantum-niveau. Ze zijn er al, alleen zijn nog niet in gebruik voor zo ver ik weet. Economie, terug naar kleinschaligheid. Weg met het globalisme wat alleen leuk is voor de rijken der aarde. Nieuw geldsysteem. Oude systeem staat nu al op omvallen. In ieder geval genoeg om naar uit te kijken en ons in te verdiepen. Gelukkig hebben we nu internet en zijn we qua nieuwsvoorziening niet meer alleen afhankelijk van dagbladen en tv nieuws.

Ik hoop in 2021 weer een kerstbijdrage te kunnen leveren in goede gezondheid.

Anne Gevers