12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:56

Spar straalt weer volop

NEEDE – Zaterdag werd de enorme Spar langs de oude N18 afslag Neede geïnstalleerd en opgetuigd. Het is al weer de zeventiende Sterren Stralen boom voor kinderen in de knel van Rotaryclub Haaksbergen – Neede.

Dit jaar werd de boom geveld in de tuin van de familie Hinnen aan de Stationsweg in Neede. Een mooi gevulde fijnspar van vijftien meter hoog. Volgens Hans Hinnen is de spar zo’n 35 jaar oud. Hinnen: ,,De spar is hier ooit neergedaald als zaailing en heeft bij ons al die jaren de ruimte gekregen groot te groeien.” De spar weegt deze keer 1250 kilo.

De opbrengst uit de verkoop van kerstkaarten en donaties van bedrijven komen altijd ten goede aan ‘kinderen in de knel’ in Neede, Eibergen en Haaksbergen. In tegenstelling tot andere jaren krijgen scholieren wegens corona nu persoonlijk kaarten overhandigd om die in hun nabije omgeving en aan familie te verkopen. De kerstkaarten kosten 2,50 euro per stuk. Kopers dienen zelf per bank het verschuldigde bedrag over te maken. De actie berust dit jaar op het goed vertrouwen dat een toezegging van koop ook wordt nagekomen. Vorig jaar bedroeg de opbrengst van Sterren Stralen en de kerstmarkt een kleine 47.000 euro. Daarvan konden vele kinderen blij worden gemaakt met een sinterklaas- dan wel kerstcadeau. www.sterrenstralen.com.