11:20 Haaksbergen - aangepast om 10:21

Special Olympics-vlag is in Twente

Twente organiseert volgend jaar van 10 tot en met 12 juni het grootste landelijke sportevenement voor mensen met een verstandelijke beperking: de Special Olympics Nationale Spelen 2022. In elk van de veertien Twentse gemeenten vindt straks minimaal één sportevenement plaats. In Haaksbergen gaat het om het G-voetbaltoernooi. De Special Olympics-vlag is inmiddels al in Twente gearriveerd. Op zaterdag 25 september vinden bovendien de Pregames plaats, waarbij in vijf takken van sport regionale spelen worden gehouden. De voorpret kan beginnen!

In de aanloop naar volgend jaar, als het allemaal écht gaat beginnen in Twente, vinden er allerlei festiviteiten plaats. Afgelopen vrijdag werd de toon gezet met een meeslepende countdown. De Special Olympics-atleten Maartje, Teun, Laxmi, Marjolijn en Wessel werden enorm verrast door twee enorme volledig omgetoverde Special Olympics Müller trucks. Vanaf nu staat hun beeltenis groots geportretteerd en worden ze een jaar lang door Nederland meegesleept met de boodschap ‘We are special!‘ “We moeten onwijs trots zijn in Twente. Dit is een ontzettend belangrijke aanjager om G-sporten in de regio te verbeteren”, aldus Roy de Witte, gedeputeerde van de Provincie Overijssel.

Aandacht voor G-sport fantastisch

“Het is geweldig dat de Special Olympics naar Twente komen”, zegt ook een trotse sportwethouder Antoon Peppelman. “In heel Twente bieden we in juni 2022 aan ruim 2500 sporters met een beperking volop ruimte om te doen waar ze zo ontzettend goed in zijn. Al die aandacht voor de G-sport is fantastisch. Het enthousiasme, het doorzettingsvermogen en de prestatiedrang van deze sporters zijn buitengewoon. In Haaksbergen kunnen we dat volgend jaar goed zien tijdens het voetbaltoernooi op Park Groot Scholtenhagen. Het startschot is dit weekend alvast gegeven en de Special Olympics-vlag is al in Twente. Ik kijk er enorm naar uit en met mij velen!”