12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:06

SterrenStralen al 15 jaar voor kinderen in de knel

HAAKSBERGEN – Ook dit jaar zorgt een truck van Noordendorp Transport ervoor dat de hele regio Twente en ver daarbuiten op de actie SterrenStralen wordt gewezen. De lampjes zijn inmiddels officieel ontstoken door de burgemeesters Rob Welten van Haaksbergen en Joost van Oostrum van Berkelland.

De vrachtwagen van Noordendorp is niet te missen. Het gevaarte is beplakt met een oproep aan particulieren en bedrijven om een steentje bij te dragen aan de jaarlijkse actie voor kinderen in de knel. ,,Voor het overgrote deel gaat het om kinderen in de regio Haaksbergen, Neede en Eibergen waarvan er vorig jaar 400 werden bereikt”, laat de serviceclub en initiator Rotary met leden in genoemde plaatsen weten. ,,Er worden sinterklaas- en kerstcadeaus ter beschikking gesteld voor met name kinderen in de leeftijd van de basisschool. De gedachte achter deze actie is al vanaf het allereerste begin dezelfde: ervoor zorgen dat deze kinderen de mogelijkheid krijgen om aan het sociaal verkeer mee te blijven doen in een periode dat het thuis financieel even niet goed gaat.”

Rotary begon in 2004 met de actie Sterren Stralen. En al 15 jaar wordt er op dezelfde plek langs de oude N18 een grote kerstboom opgezet. De vele honderden lampjes worden ontstoken als sterren ter nagedachtenis aan een bijzonder iemand, de inspiratiebron ook voor de bedenker van het project dat niet meer is weg te denken uit de periode van de feestdagen. ,,Het is een lastige waarheid dat ook in plaatsen als Haaksbergen, Neede en Eibergen kinderen wonen voor wie een Sinterklaascadeau niet vanzelfsprekend is”, stelt Rotary. ,,Met Sterren Stralen is het onze missie om ook deze kinderen een fijne feestmaand te bezorgen.”

Om mee te doen kun je op de website sterrenstralen.com in een handomdraai een donatie doen. Daar is ook de wsterrenstralenkaart te koop die dit jaar is gemaakt door kunstenares Jenneke Brunnekreeft.