14:43 Haaksbergen - aangepast om 14:43

Team Hermans-van den Bogaart tevreden met tweede plaats na imponerende inhaalraces

St. Isidorushoeve – De Toldijkse broers Tim en Sem Leferink hebben verrassend voor het eerst een ONK Zijspancross gewonnen. In St. Isidorushoeve wisten ze beide manches op hun naam te schrijven. Daardoor bleven ze de favorieten Hermans/Van den Bogaart voor die wel als tweede eindigden na twee spectaculaire inhaalraces.

Na vele dagen of beter gezegd maanden van regen, scheen in het laatste weekend van april de zon. Zo ook tijdens de ONK wedstrijd, welke plaatsvond op 28 april jl. bij circuit ’t Kötterbos in St. Isidorushoeve. De vorig jaar ONK Kampioenen Koen Hermans (Hengelo Gld) en zijn bakkenist Ben van den Bogaart ( Oostrozebeke, BE) werden deze dag bijgestaan door hun sponsoren en supporters, waarvan er velen uit deze hoek en regio komen.

Het waren bijzondere races. Dit, zowel voor de vele bezoekers als Teams. Team Hermans-van den Bogaart had door technische problemen geen tijd weten te zetten bij de tijdtraining en moest dus in beide manches op de tweede startrij vertrekken en dat bleek een flink nadeel. In de eerste manche pakten Prümmer/Vincent de kopstart maar al snel wisten Leferink/Leferink de koppositie over te nemen. Achter hen volgden Mulders/van Deutekom die later gepasseerd werden door Wijers/Van Hal en de snel oprukkende Hermans/Van den Bogaart die zich heel knap naar voren hadden weten te werken ondanks de zware baan en de vele vastzittende teams.

Wijers/van Hal passeerden zelfs de leiders maar de rode vlag maakte een eind aan de race. De baan was zo slecht geworden dat er meerdere teams vastzaten en er geen doorkomen meer aan was. De uitslag werd daarop geteld van een ronde terug waardoor Leferink/Leferink wonnen voor Wijers/Van Hal en Hermans/Van den Bogaart.

In de tweede manche waren de Leferinks als snelste weg met daarachter Van Werven/Van der Wiel. Nadat in de eerste ronde nog een shovel van de baan werd gehaald wisten Leferink/Leferink en Van Werven/Van der Wiel hun voorsprong te vergroten.
Hermans/Van den Bogaart waren wederom slalommend aan een imponerende inhaalrace begonnen en tegen het eind haakten ze aan bij de top twee. Ze passeerden Van Werven/Van de Wiel en maakten jacht op de gebroeders Leferink, waarbij ze tegelijkertijd de zijspannen die om het NK vochten voorbij moesten.
In de laatste ronde kwamen Hermans nog aan het achterwiel van Leferink/Leferink maar deze wisten stand te houden. Daardoor wonnen de Toldijkers de manche en het dagklassement. Hermans/Van den Bogaart gingen als tweede over de finish voor Van Werven/van de Wiel.
De volgende ONK-wedstrijd is op 9 mei (Hemelvaartsdag) in Heerde waar drie dagen later ook de Grand Prix van Nederland plaats vindt.

Dagklassement St. Isidorushoeve
1. Leferink/Leferink 50 punten 2. Hermans/Van den Bogaart 42 p. 3. Mulders/Van Deutekom 36 p. 4. Wijers/Van Hal 356 p. 5. Vos/Wesselink 29 p. 6. Van Werven/Van der Wiel 27 p. 15. Wisselink/Debruyne 12 p.

Tussenstand na 2 wedstrijden:
1. Hermans/Van den Bogaart 130 p. 2. Leferink/Leferink 110 p. 3. Wijers/Van Hal 96 p. 4. Prümmer/Vincent 95 p. 5. Keuben/Rietman 84 p. 7. Van Werven/Van de Wiel 73 p. 15. Wisselink/Debruyne 40 p.