14:14 Haaksbergen - aangepast om 14:15

Telefonisch spreekuur ov-vragen uitgebreid met beeldbellen

REGIO –  De provincies Gelderland, Flevoland en Overijssel vinden het belangrijk dat iedereen met het openbaar vervoer veilig en gemakkelijk kan reizen. Daarom geven OV-ambassadeurs senioren uitleg over het reizen met trein en bus.

Reizen met het openbaar vervoer is niet voor iedereen vanzelfsprekend. Om langer zelfstandig te kunnen reizen, bieden OV-ambassadeurs, vrijwilligers die ook 55+ zijn, de mogelijkheid om vragen over het openbaar vervoer te stellen tijdens de telefonische spreekuren. Een extra contactmogelijkheid voor de 55-plusser nu fysieke inloopspreekuren niet mogelijk zijn.  Het telefonisch spreekuur is ontstaan door de aanhoudende coronamaatregelen. OV-ambassadeurs werken vanuit huis om OV-vragen te beantwoorden. Dit jaar is het telefonisch spreekuur uitgebreid van vier ochtenden per week naar alle doordeweekse ochtenden. Daarnaast zijn zij ook bereikbaar op enkele vaste middagen en avonden voor telefonische vragen van de (toekomstige) reiziger.

Hoe werkt beeldbellen met een OV-ambassadeur?

U belt met een OV-ambassadeur tijdens het telefonisch spreekuur. Het kan zijn dat uw vraag direct aan de telefoon beantwoord kan worden. Soms is het handiger om gebruik te maken van beeldbellen. Vindt u dit prettig, dan maakt de OV-ambassadeur een afspraak met u om te beeldbellen. U krijgt een bevestiging van de afspraak per mail met de benodigde informatie.

Beschikbaarheid telefonische spreekuren

Heeft u vragen over reizen met het OV? Maak dan gebruik van het telefonisch spreekuur en bel 038 – 303 70 10.

Maandag t/m vrijdag

van 10.00 tot 12.00 uur

Dinsdag en donderdag

van 13.30 tot 15.00 uur

Maandag en woensdag

van 18.30 tot 20.00 uur

De OV-ambassadeurs helpen u graag op weg!

Voor meer informatie:

www.ervaarhetov.nl/ov-ambassadeur