11:01 Haaksbergen - aangepast om 11:01

Tennissport buiten is corona proof

HAAKSBERGEN – Op het fraaie Park Scholtenhagen speelt de Tennis Club Haaksbergen (TCH) op het mooiste tennispark van Haaksbergen. Vanaf de eerste versoepeling van de lockdown maatregelen kon er direct weer getennist worden. Eerst alleen enkelspel. TCH deed direct de deur open voor heel Haaksbergen, ook niet-leden, en daar werd zeker gebruik van gemaakt.

Vanaf het moment dat ook dubbelspel weer was toegestaan was het gevoel weer als vanouds. Het voordeel van tennis is dat je gemakkelijk afstand kunt houden van je medespeler zonder dat je afbreuk doet aan het fanatisme en het (amateur)niveau. Bij TCH kan er dankzij de 6 “all-weather banen” het gehele jaar buiten – en dus corona proof – getennist worden. Natuurlijk zijn er voor TCH ook nadelige effecten in deze coronatijd. Zo is de kantine nog gesloten en mag er helaas ook op het prachtige, groene terras nog niet met een drankje worden nagepraat. Binnenkort is dit hopelijk weer toegestaan. Deze beperkingen hebben vanzelfsprekend ook invloed op de financiën van de club. Gelukkig heeft TCH dit jaar een duurzaamheidsplan uitgevoerd met de installatie van zonnepanelen en LED-verlichting.

Ook zien we dat er kansen ontstaan in de coronatijd. Begin juli wordt er een tenniskamp georganiseerd door het wegvallen van enkele landelijke tennistoernooien. In plaats van het zogenaamde Aardbeientoernooi in Heemstede hebben enkele tennisscholen uit Overijssel en Drenthe de handen ineengeslagen en in onze gemeente een tenniskamp voor jongeren georganiseerd. Zij verblijven in Buurse en tennissen op het unieke Sport- en Recreatiepark Scholtenhagen.

Kijk voor meer informatie op www.tchaaksbergen.nl.