08 mrt - 15:11 Haaksbergen - aangepast om 15:12

The Passion in het Oosten in Beckum

Na de shows van Kerst in het Oosten 2023 hebben Mathanja Kornelissen en Rutger de Vries hun aandacht gericht op The Passion. Op 22 en 23 maart vertellen zij, in een muzikale avond, samen met vele anderen het verhaal over de laatste dagen van Jezus in de periode voor zijn kruisiging. 

Regien Busschers is door Mathanja en Rutger gevraagd om beide avonden het publiek mee te nemen door dit verhaal wat gaat over vriendschap, verraad, afgunst, jaloezie, maar ook over liefde, wanhoop en gemis. De muziek gaat van Guns ‘n Roses naar Jaques Brel en van Celine Dion naar Kensington. Allemaal her- en vertaald naar het Nederlands. Naast professioneel licht en geluid worden samen met live-shots ook verhaal ondersteunende beelden getoond op een heel groot videoscherm. Bijzonder moment tijdens The Passion blijft het binnendragen van het 4 meter grote verlichte kruis. Het passionkruis is gemaakt door verslavingszorg Tactus en wordt wederom gebruikt om een groots entree te maken in de Blasiuskerk in Beckum. Michiel Kornelissen is verantwoordelijk voor al het videowerk. Van het laatste avondmaal tot aan de veroordeling. Alles wordt door het team van The Passion in het Oosten tot in de puntjes voorbereid.

Kaarten zijn te verkrijgen via: thepassioninhetoosten@gmail.com , maar ook bij Bakker Bart Haaksbergen, DA Drogisterij en Parfumerie De Veldmaat Haaksbergen, COOP Boekelo en Café Halfweg in Beckum.