21 sep - 14:57 Haaksbergen - aangepast om 09:59

The Sound Art in beeldentuin Jolanda Bouwmeesters

HAAKSBERGEN – The Sound of Art is een uniek, spetterend evenement waarbij kunstwerken een eigen ‘stem’ krijgen door middel van muziek. RTV Sternet maakt opnames voor De Proeftuinen, een project waar kunst, muziek en creativiteit hand in hand gaan.

De vijf kunstenaars Yvonne Korshuize, Jolanda Bouwmeesters, Erik Loman, Herman Wansing en Tom de Jong hebben een gedicht geschreven over hun favoriete kunstwerk. Twee singer-songwriters, Pien Kuipers en Didier Leclaire van Toon Audio, hebben daar muziek bij geschreven. Pien en Didier zullen 3 nummers gaan vertolken. Via Noabermuziek treden Tanja Lammers en Herman ten Thije op en ook Youri ten Dam van Popscool gaat los op een rocknummer.

Uiteraard zijn de kunstenaars ook allemaal aanwezig. Op deze manier verbinden we verschillende onderdelen van de kunst- en cultuursector met elkaar. Het hele spektakel wordt dan ook ondersteund door de Cultuur Coalitie Haaksbergen* en semi-live opgenomen door RTV Sternet. Dit evenement vindt plaats op zondag 25 september van 15.00 tot 17.00 uur in de beeldentuin van Jolanda Bouwmeesters, Peddedijk 47A in het mooie buitengebied van Haaksbergen. De toegang is gratis en bezoekers ontvangt een uniek consumptiebonnetje voor een drankje naar keuze. Men kan rondkijken in de beeldentuin, genieten van unieke kunstwerken en luisteren naar allerlei soorten muziek.

Dit evenement is mogelijk gemaakt door de steun van sponsoren, de ‘vrienden van de beeldentuin’. Zij zorgen ervoor dat de tuin gratis toegankelijk is voor iedereen, mooi onderhouden wordt en binnenkort gaat uitbreiden. Wilt u ook vriend van de beeldentuin worden door middel van een (kleine) donatie? Scan dan de qr-code, doneer en ontvang een leuke attentie bij uw volgende bezoek!.

*De Cultuur Coalitie is opgericht als burgerinitiatief en wil van de 5.000 Haaksbergse kunst en cultuur beoefenaars een breed samenwerkingsverband maken.