12:00 Haaksbergen - aangepast om 09:25

Thijs Boomkamp wint zeer snelle vlucht vanuit Duffel

HAAKSBERGEN – De leden van postduivenvereniging De Vale Doffer hadden een druk weekend. Donderdag werd er ingekorfd voor de dagfondvlucht vanuit Orleans. Vrijdag werd ingekorfd voor een vitessevlucht vanuit Etroeungt. Helaas waren de weergoden ons niet goed gezind. Zaterdag werden beide vluchten uitgesteld vanwege regen op de vlieglijn. De duivenmelkers hoopten dat zondag de beide vluchten zouden worden gelost. Echter, ook zondag bleek het voor de vlucht vanuit Fontenay niet mogelijk deze te lossen, omdat het tot 13.00 uur bleef motregenen op de vlieglijn.

Op 5 juli werden om 13.50 uur de kleppen van de duivenwagen geopend, waarna de 146 duiven van De Vale Doffer samen met 11898 andere duiven uit Overijssel en Gelderland aan hun terugreis konden beginnen. Een stormachtige zuidwestenwind betekent dat de duiven hoge snelheden kunnen behalen. Zo bleek ook later, want Thijs Boomkamp zat net de start van de Formule 1 te bekijken toen hij zag dat de eerste duif in Gelderland was gemeld. Om vroeg te zitten zou in Haaksbergen rond 15.20 uur geklokt moeten worden. Daarop werd de TV op stand-by gezet waarna Thijs rond 15.16 uur een duif vanuit Duitsland aan zag komen vliegen en deze duif landde gelijk op het hok. Geconstateerd om 15.16.55 uur bleek dit voldoende om 1280 duiven uit de CC5 Enschede-Losser-Haakbergen-Beckum-Lonneker “de staart te laten zien.”

Ook was deze duif de tweede van de hele afdeling met 11898 duiven. Een puike prestatie waarmee Thijs erg in zijn nopjes was. De taart was voor Thijs alsmede plek 3 en 4. Plek 2 was voor Bart Goering, plek 5 voor Rudolf Temmink die daarmee een waardebon won gesponsord door slagerij De Hoeve en ook Jan Witbreuk won met plek 10 een waardebon gesponsord door eerdergenoemde slagerij.

Foto: Thijs Boomkamp