20 mei - 09:30 Haaksbergen - aangepast om 09:32

Tim en Linda verrast door speler FC Twente

HAAKSBERGEN – Twee fans van FC Twente zijn door de in Haaksbergen woonachtige profvoetballer Ramiz Zerrouki verrast met een cadeautje. De talentvolle middenvelder van de Enschedese club bood Timo Mentink (14) en Linda Bakker (38) een set wielspaakbeschermers. Zowel Timo als Linda zijn gebonden aan een rolstoel.

Naast de trots om in een rolstoel te rijden met het clublogo van FC Twente speelt de veiligheid een grote rol. Spaakbeschermers voorkomen dat rolstoelgebruikers met hun vingers tussen de spaken komen. De geste was het gevolg van op FB ontketende liefdadigheidsactie.  ,,Wat gaaf, die heeft niemand!”, reageerden Timo en Linda. Marco Leferink uit Haaksbergen beplakte de schermen in Twente-kleuren. ,,Op school zullen andere kinderen jaloers zijn”, denkt Timo Mentink, die speciaal onderwijs volgt op het Meerik in Enschede.

Gastgezin

Ramiz Zerrouki is afkomstig uit Amsterdam en woont al vele jaren in het gastgezin bij Marcel en Birgit Mentink in Haaksbergen. De jonge voetballer beleefde dit seizoen zijn grote doorbraak bij FC Twente en groeide uit tot basisspeler. Ook debuteerde Zerrouki recent in het nationaal team van Algerije.

Timo Mentink en Linda Bakker zijn in hun sas met de FC Twente-schermen voor hun rolstoel, die Ramiz Zerrouki ze aanbiedt. Foto: Dolf Ruesink.