17 nov - 10:32 Haaksbergen - aangepast om 10:36

Toch een beetje feest voor vluchtelingen en helpers

HAAKSBERGEN – In het afgelopen jaar heeft de gemeente Haaksbergen zich ingespannen om een flink aantal vluchtelingen, waarvan het grootste deel uit het zo bedreigde Oekraïne, op te vangen en een onderdak te geven. En dat is gelukt!

Met de ondersteuning van velen is getracht hen een alternatief “thuis” te bieden. Maar er blijft een flinke afstand te overbruggen naar geliefden, familie en vrienden. De Lionsclub Haaksbergen wil proberen deze afstand tussen de vluchtelingen en hun achterblijvers kleiner te maken. De Lionsclub nam het initiatief tot het (laten) maken van een verjaardagskalender. Hierop kunnen ze de namen van hun naasten vermelden en daarna niet meer vergeten om te reageren voor zo’n belangrijk jaarlijks terugkerend moment.

De kalender is aangeboden aan gehuisveste vluchtelingen in de Ariënsschool en bewoners aan het Zwarte Land en ’t Kempke. Ook hulpverleners als buren, vrijwilligers en ambtenaren van de gemeente, evenals het college van B & W. De 175 kalenders werden de afgelopen week aan betrokkenen overhandigd en met dank aan de Lionsclub van harte in ontvangst genomen.