10 jan - 11:37 Haaksbergen - aangepast om 11:37

Toch geen marathon in Haaksbergen

HAAKSBERGEN – De tweede marathon op natuurijs die voor woensdagavond in Haaksbergen stond gepland, gaat niet door. De ijskwaliteit voldoet niet aan de eisen van een wedstrijdmarathon.
Dat meldt de werkgroep EMON van schaatsvereniging IJsch woensdagmorgen. ,,De vele bezoekers die we dinsdagavond op de baan mochten verwelkomen, heeft de kwaliteit van het ijs geen goed gedaan. Daardoor is de kans op valpartijen tijdens een marathon te groot”, laat woordvoerder Derk Klumpers van IJsch weten. ,,Om die reden moeten we helaas afzien van de organisatie van de tweede marathon op natuurijs vanavond in Haaksbergen.”

Stoplicht

De baan is dinsdagavond na sluiting door vrijwilligers met man en macht gerepareerd. En omdat het vannacht goed heeft gevroren, is de baan woensdagochtend vanaf 9.00 uur  wel open kan voor publiek. Op basis van de weersverwachting kan er tot vanavond 21.00 uur worden geschaatst. ,,Als het stoplicht op de website van IJsch (ijsch.nl) op groen staat is de baan open voor publiek”, aldus Derk Klumpers. ,,Onze webcam met toegangscode ‘ijsch’ op youtube.com geeft de actuele drukte aan.”
Winnaars
De eerste marathon op natuurijs is dinsdagavond in Winterswijk verreden en werd bij de mannen gewonnen door Harm Visser. Bij de vrouwen zegevierde Marijke Groenewoud.
Hoksbargs Bitter
Een afvaardiging van IJsch bezocht de wedstrijd in Winterswijk en feliciteerde de voorzitter van de collega-vereniging met de goede organisatie. Voor de camera van Omroep Geldersland kreeg deze een kruikje Hoksbargs Bitter overhandigd.