09:26 Haaksbergen - aangepast om 11:04

Toch première eerste Twentse Sinterklaasfilm

HAAKSBERGEN / TWENTE –  De film Kaatje Kopstand & Sinterklaas ‘Alles is anders’ gaat alsnog in première. Komende vrijdag zal deze Twentse productie om 19.00 uur wegens corona aan een select gezelschap worden getoond.

Na het schrappen wegens corona van de traditionele theaterreeks Sinterklaasvoorstellingen die in de  Sinterklaasweek duizenden basisschoolleerlingen en mensen met een beperking trekt, ontstond in mei het idee van een film. In twee weken tijd werd het script voor de film geschreven en vanaf juli begonnen de voorbereidingen met het zoeken naar locaties en spelers, het plannen van de draaidagen en het maken van shotlisten. ,,In 3,5 maand is de film met stoom en kokend water tot stand gekomen. Net voor de tweede lockdown was de allerlaatste draaidag”, meldt initiatiefneemster Karin Nijhof, in de film haar alter ego Kaatje Kopstand.

Twentse samenwerking

De film is een samenwerking van acteurs en het bedrijven uit de regio Twente. Karin Nijhof van Aveleijn (scenario productie), Eddy van der Schouw (cameraregie) René Morshuis (JW videoproducties), Maarten de Groot (filmmuziek), Jos Brummelhuis (regie en acteur), Paul Krijnsen (acteur), John Gaasbeek en vele anderen, hebben meegewerkt aan de totstandkoming. Nijhof: ,,De helft van de acteurs zijn mensen met een beperking van de stichting Aveleijn en andere instellingen uit de regio. Daarnaast komt er een veelzijdigheid aan Twentse locaties in de film voorbij, zoals onder mee Villa Zonnebeek, Landgoed Hooge Boekel en restaurant Dorset.”

Film kijken

De film bestellen kan op www.aveleijn.nl/evenementen Of telefonisch op 074-2451080. Voor mensen met een beperking is de film gratis verkrijgbaar. Basisscholen die belangstelling hebben kunnen contact opnemen met bovenstaand telefoonnummer of een mail sturen naar: bureauevenementen@aveleijn.nl.