10:25 Haaksbergen - aangepast om 10:27

Tuinadviesdagen Alwies Ottenschot

‘Ook particuliere verkoop’

HAAKSBERGEN – Hoveniersbedrijf – Tuincentrum Alwies Ottenschot houdt de hele maand april weer de jaarlijkse ‘Tuinadviesdagen’. Ottenschot is het adres voor deskundig en persoonlijk tuinadvies in combinatie met particuliere verkoop van onder meer een verrassend assortiment plantgoed om meteen thuis mee aan de slag te gaan.

Niet voor niets weten vele tuinliefhebbers het hele jaar door de weg naar het tuincentrum annex hoveniersbedrijf aan Goorsestraat 259A (net buiten St. Isidorushoeve) te vinden. Wegens corona moet men nog steeds even online een afspraak plannen op de website van Alwies Ottenschot en wie tijdens de tuinadviesdagen de tuinarchitect wil spreken, wordt verzocht telefonisch een afspraak te maken. ,,De tuinarchitect is op 17 april en op Tweede Paasdag aanwezig”, meldt eigenaar Alwies Ottenschot.

Hoveniersbedrijf Alwies Ottenschot is eigenlijk een gecombineerd gespecialiseerd tuinbedrijf. Naast de vele mogelijkheden op het gebied van tuinaanleg vormen de 1800 meter grote kas en het ruim bemeten buitenterrein een oase van groen, bestratingen en overige tuinmaterialen. ,,Hier kun je terecht voor bloeiende plantjes van een paar dubbeltjes tot de meest bijzondere bomen en alles wat daar tussenin zit. Voor iedereen is er wel wat”, aldus Alwies Ottenschot.

De Tuinadviesdagen zijn er al 15 jaar op gericht om ideeën op te doen, vakkundig advies in te winnen en daar vervolgens mee aan de slag te gaan of dit door de hoveniers van Ottenschot uit te laten voeren. ,,Voor de gratis en vrijblijvende brainstormsessie met de aanwezige tuinarchitect is het raadzaam om wat foto’s van de tuin en een plattegrondje mee te nemen. Dan heeft de tuinarchitect meteen een beeld en dat praat een stuk makkelijker.”

In de kas is tevens een aparte ‘Tuinkamer’ als bijzondere expositie ingericht van meer dan 40 tuinontwerpen met een digitale beamerpresentatie van werken door Ottenschot uitgevoerd. ,,Wellicht is dat een inspiratiebron voor wie met zijn tuin aan de slag wil.” Op bijgaande advertentie staan de data van de tuinadviesdagen en verdere informatie vermeld. Voor afspraken bezoek
www.alwiesottenschot.nl.