11 dec - 14:15 Haaksbergen - aangepast om 14:15

Twente Milieu haalt vanaf 2019 ook in Haaksbergen huishoudelijk afval op

HAAKSBERGEN – Vanaf 1 januari laat de gemeente Haaksbergen het inzamelen van huishoudelijk afval uitvoeren door Twente Milieu. Als regiegemeente kijkt Haaksbergen voortdurend of bepaalde taken beter elders uitgevoerd kunnen worden. Zo zijn de taken van Beheer Openbare Ruimte vorig jaar al bij Twente Milieu ondergebracht. Daar komt het inzamelen van huishoudelijk afval nu dus bij.

De nieuwe samenwerking met Twente Milieu kent verschillende plussen, weet wethouder Arja ten Thije. “Doordat Twente Milieu ook in acht andere Twentse gemeenten het afval inzamelt, kunnen we gebruikmaken van die ervaring en ook van de kennis die er al is. Zo kunnen we bijvoorbeeld onze klantenservice op dit terrein flink verbeteren en denken we bovendien flinke stappen te kunnen maken op het gebied van duurzaamheid.”

Inzameldagen veranderen niet

Inwoners worden in december verder geïnformeerd over de komst van Twente Milieu. De komende maanden veranderen de inzameldagen niet. Inwoners kunnen via de website van Twente Milieu straks zien wanneer restafval, verpakkingen, gft en oud papier worden opgehaald. In de loop van 2019 gaat Twente Milieu de routes optimaliseren en zo duurzaam en efficiënt mogelijk inzamelen. Twente Milieu zet Haaksbergse chauffeurs in om de overgang zo soepel mogelijk te laten verlopen.

Samen op weg naar een ‘Afvalloos Twente’

Twente Milieu werkt dagelijks zichtbaar en herkenbaar aan een ‘schone, gezonde en frisse’ leefomgeving voor bijna 500.000 inwoners van Twente. Twente Milieu ontzorgt zijn aandeelhoudende gemeenten op het gebied van afvalinzameling en het beheer van de openbare ruimte, parkeerbeheer, beheer verkeersregel installaties, rioolservice, plaagdierenbeheersing en gladheidbestrijding. Daarnaast beschikt Twente Milieu over drie volledig ingerichte werkplaatsen in Enschede, Almelo en Oldenzaal. Samen met de aandeelhoudende gemeenten, inwoners en partners werkt Twente Milieu toe naar een ‘Afvalloos Twente in 2030’.