10:21 Haaksbergen - aangepast om 14:26

Uitvaartcentrum Startman verhuist naar Erve Harink

HAAKSBERGEN – Uitvaartcentrum Startman vertrekt na 17 jaar uit de Werfheegde en verhuist naar Erve Harink aan de oude N18. De familie Startman heeft de boerderij met opstallen gekocht van Bennie en Louise Lubbers en hoopt op deze plek in het najaar de eerste uitvaarten te kunnen verzorgen. ,,Voor ons gaat hiermee een droom in vervulling.”

Na het telefoontje van de makelaar was het snel rond, vertelt Esther Startman deze vrijdagmiddag in gezelschap van het echtpaar Lubbers dat bijna 50 jaar de monumentale boerderij bewoonde en hier een agrarisch bedrijf runde. ,,De oude stallen worden vervangen door een uitvaartcentrum en we gaan met ons gezin in deze prachtige boerderij wonen.”

Voor Bennie en Louise Lubbers is het best even een emotioneel moment om aan te kondigen dat ze van de boerderij vertrekken. Tegelijkertijd  klinkt er iets van opluchting. ,,Omdat we weten dat deze mooie plek voor de toekomt in goede handen is. We konden hier niet met z’n  tweeën blijven wonen en zijn heel blij dat de familie Startman hier haar uitvaartcentrum gaat vestigen. Erve Harink krijgt daarmee een prachtig mooie maatschappelijke functie.”

Uitvaartverzorger Leo Startman begon in 2003 voor zichzelf aan de Werfheegde. De wijlen vader van Esther Startman werd opgevolgd door zijn dochter en haar drie zoons Danny, Dave en Dion zijn inmiddels ook actief in het familiebedrijf. Esther: ,,Dat laatste maakte dat ik al een tijdje met de toekomst van ons uitvaartcentrum bezig ben. Het telefoontje van de makelaar of we interesse in de Erve Harink hadden, zette m’n wereld volledig op z’n kop. We hebben doorgepakt en er gaat echt een droom in vervulling. Het contact met de familie Lubbers verliep overigens uiterst prettig. We hebben het pand van hen gekocht en het mooie is dat we er fijne kennissen bij hebben gekregen. We zullen hier in de keuken vast en zeker nog regelmatig en kop koffie met elkaar drinken.”