12:00 Haaksbergen - aangepast om 11:31

Urban Night Run voor herhaling vatbaar

HAAKSBERGEN – De eerste editie van de Urban Night Run in Haaksbergen is een groot succes geworden. Aan de start stonden 500 hardlopers en organisator de Ronde Tafel kon de vereniging VASH na afloop een cheque van 6000 euro overhandigen.

Het parcours voerde lopers afgelopen vrijdagavond dwars door winkels en bedrijven en niet alleen de deelnemers vonden het een prachtige loop, ook de ondernemers die hun pand hadden opengesteld, reageerden dolenthousiast. Voorzitter Jochem van Herk van serviceclub de Ronde Tafel 127 was omroeper van dienst en blikt tevreden terug op de primeur voor Haaksbergen van een Urban Night Run. ”Na het afbreken zijn we nog bij een paar bedrijven langs gegaan. Het enthousiasme was groot en het staat wel vast dat er een  tweede Urban Night Run komt.”

 Supermooi
Ook aan de deelnemers zal het niet liggen. Alle niveaus deden mee, individueel of met een team. Ook vanuit de lopers klonken louter enthousiaste reacties. Een van hen is Roy Wieskamp. Hij had voor de lange afstand gekozen: ”De deelnemende bedrijven en winkels hebben goed hun best gedaan om er een mooie loop van te maken. Uit de animo was te op te maken dat zon loop hier leeft. Supermooi dat zulke activiteiten worden georganiseerd in Haaksbergen.”

Foto: Sport2Inspire