08:00 Haaksbergen - aangepast om 20:25

USA ‘meer dan alleen afslanken’

HAAKSBERGEN –  USA Sport & Healthclub biedt meer dan alleen begeleiding bij het afvallen. Henk Uiterweerd, eigenaar van deze premium sportschool zegt: “Met zo’n 4000 m² sportoppervlak heb je bij ons heel veel mogelijkheden. Vaak wordt USA geassocieerd met afvallen, wat natuurlijk te begrijpen is, omdat we daar erg sterk in zijn.” Maar er kan zoveel meer bij USA. Zo is deze sportschool gespecialiseerd in het geven van groepslessen. “We geven per week zo’n 90 groepslessen, zoals bv. Megawalk, spinning, HIIT, Power, yoga, etc. Dit is slechts een kleine greep uit de lessen die er bij ons gegeven worden. Mijn visie is dat voor veel mensen groepslessen een uitstekende manier is om te sporten. De lessen zijn altijd onder begeleiding van ervaren en goed opgeleide instructeurs. Daarnaast wordt je niet alleen door de instructeur, maar ook door de andere deelnemers gemotiveerd. Maar vergeet ook het sociale aspect niet. Door het volgen van deze lessen, leer je ook weer andere mensen kennen, waardoor je nog meer plezier in het sporten krijgt.”

Naast inspanning biedt USA ook ontspanning. Zo is er een volwaardig wellness gedeelte. “Zowel de heren- als dameskleedkamer beschikken over een infrarood sauna en Turks stoombad en hebben we een buitensauna”, zegt Henk. “Deze sauna’s zijn tijdens de verplichte sluiting van eerder dit jaar helemaal vernieuwd en voldoen aan alles wat je van een sauna mag verwachten.”

Zowel leden als ook niet leden kunnen bij USA terecht om het zomerbruin bij te houden. “We hebben drie zonnebanken en een zonnecabine die aan alle eisen voldoen.”

“Ik zou zeggen: Als je nieuwsgierig bent geworden, kom gewoon eens langs. We geven graag een rondleiding en de koffie staat klaar”, aldus Henk. “Je vindt ons aan de Trompstraat 16 in Haaksbergen. Telefoonnr. 053-5724268, www.usasport.nl.”

Als laatste wil Henk nog graag vermelden dat USA voldoet aan de RIVM richtlijnen. “De 1,5 m. regel wordt in acht genomen, er zijn looproutes, iedereen dient desinfecterende handgel te gebruiken en de toestellen en materialen te reinigen, ook is een handdoek tijdens het sporten verplicht. Sporten bij ons is dus geheel verantwoord.”