12:00 Haaksbergen - aangepast om 14:32

Uzin Utz breidt flink uit op Stepelerveld

Aan de rand van Haaksbergen, op duurzaam Bedrijventerrein Stepelerveld, heeft Uzin Utz (voorheen Unipro) ruim 30.000 m2 grond aangekocht van de gemeente Haaksbergen. De vloerenspecialist is sinds 1967 gevestigd in Haaksbergen en huist sinds 2013 in een prachtig groen en duurzaam pand op Stepelerveld. Het bedrijf heeft de extra vierkante meters nodig om zijn toekomstplannen te realiseren. Ook die uitbreiding moet passen in de omgeving en zo duurzaam mogelijk zijn.

Uzin Utz-directeur Gerben Bouwmeester vertelt dat zijn bedrijf op de huidige locatie van 12.000 m2 uit zijn jasje groeit. “Bovendien is er binnen de Uzin Utz Group behoefte aan extra productiecapaciteit en magazijnruimte. Door deze nieuwbouw in Haaksbergen zal onze productielocatie bijna net zo groot worden als onze hoofdvestiging in Ulm en zal de logistiek voor Noord-Europa op termijn vanuit Haaksbergen gecoördineerd worden. Op de nieuwe locatie zullen wij vanaf januari 2024 ook poederproducten (egalisatie en tegellijm) gaan produceren.”

Werkgelegenheid

Wethouder Economie Louis Koopman is blij met de extra werkgelegenheid die de uitbreiding oplevert. “Dit is een mooie ontwikkeling voor de gemeente Haaksbergen. We hebben inmiddels tal van toonaangevende, economisch gezonde bedrijven die in Haaksbergen gevestigd zijn. Dit maakt onze gemeente aantrekkelijker om in te werken en in te wonen. We willen van Stepelerveld het duurzaamste bedrijventerrein van Twente maken. Dat een toonaangevend, innovatief en duurzaam bedrijf als Uzin Utz ervoor kiest op deze plek in Haaksbergen flink uit te breiden, is voor ons als gemeente een prachtig signaal.”