16 jun - 12:00 Haaksbergen - aangepast om 10:24

Uzin Utz hoofdsponsor Ontmoetingspark De Greune

Er ontstaat iets moois aan de noordkant van Haaksbergen. Op Sportpark De Greune is met Ontmoetingspark De Greune door allerlei nieuwe voorzieningen namelijk een fijne plek ontstaan voor jong en oud. Met Uzin Utz heeft het Ontmoetingspark nu voor de komende vijf jaar een betrokken hoofdsponsor gevonden. Afgelopen vrijdag is die samenwerking, in het bijzijn van burgemeester en wethouders, bekrachtigd. Tijdens een sportieve middag werd er teruggekeken naar wat al is gerealiseerd, wat de plannen zijn voor de komende jaren en werd er deelgenomen aan een heuse bootcamp.

“De gemeente Haaksbergen is voor ons een belangrijke partner. We zitten op dezelfde lijn als het gaat over wat we nog willen bereiken met elkaar”, aldus Gert Jan Klanderman van Ontmoetingspark De Greune. “Het Ontmoetingspark kun je zien als een podium waarop je met elkaar werkt aan besparing op zorgkosten, maar ook op het gebied van duurzaamheid, mobiliteit, biodiversiteit, waterbeheer en natuurlijk ontmoeting en plezier van mensen. Zo kijken we naar het park en de mogelijkheden die het biedt”, vertelt Klanderman.

Aanrader voor andere bedrijven

Uzin Utz-directeur Gerben Bouwmeester is blij met een partner als het Ontmoetingspark. “Vanwege wat we hier samen kunnen ontwikkelen én om de mensgerichte aanpak. Als je hier bent en de collega’s van Aveleijn en de dagbesteding bezig ziet, dan zet dat je werk en de druk die daarbij hoort in een totaal ander perspectief. Als corona achter de rug is, dan hoop ik dat wij onze collega’s van Aveleijn weer een werkplek kunnen bieden bij ons aan de Bouwstraat. Zo’n samenwerking is écht een aanrader voor andere Haaksbergse bedrijven.”

Sportpark van de toekomst

Het Ministerie van VWS en zijn innovatieprogramma Sportinnovator zien het Ontmoetingspark als een voorbeeld voor de invulling van ‘het sportpark van de toekomst’. Richard Migchielsen is kwartiermaker van het Ontmoetingspark. “Het Ministerie vindt het belangrijk dat andere gemeenten ook gebruik kunnen maken van de opgedane kennis en inzichten. Dat zijn we uiteraard helemaal met ze eens. Zo kunnen we anderen in het land adviseren bij het inrichten en opzetten van dergelijke parken. Dat doen we graag!”

Op de goede weg

De gemeente is ook een van de partners van het Ontmoetingspark. “Samen op weg naar een vitaal en duurzaam Haaksbergen, waar iedereen mee kan doen. Daar gaan we voor”, aldus wethouder Antoon Peppelman. “Uzin Utz doet al veel op het gebied van duurzaamheid, bijvoorbeeld als het gaat om de energietransitie. De ervaringen deelt het bedrijf graag met het Ontmoetingspark. Dat het Ministerie van VWS Ontmoetingspark De Greune ziet als voorbeeld voor de invulling van ‘het sportpark van de toekomst’ is een teken dat we in Haaksbergen op de goede weg zijn.”