12:29 Haaksbergen - aangepast om 12:29

v.v. Haaksbergen laat punten liggen in derby

v.v. Haaksbergen heeft afgelopen zondag de Haaksbergse derby tegen Hoeve Vooruit met 1-3 verloren. Op een zonovergoten sportpark ’t Meuken hebben v.v. Hoeve Vooruit en v.v. Haaksbergen de toeschouwers op een leuke wedstrijd getrakteerd. De gastheren hadden meer balbezit en wisten in het eerste gedeelte van de eerste helft op eigen helft terug te dringen. Bij de gasten uit Haaksbergen had goalie Tim Kamphuis een perfecte dag. Alle pogingen van de thuisploeg wist de keeper onschadelijk te maken.
Naarmate de eerste helft vorderde werden de groenwitters brutaler. De altijd actieve Danieck van der Kolk dreef de ploeg van trainer Wietse Golbach waar dat kon naar voren en bracht de verdedigers van v.v. Hoeve Vooruit een aantal keren in verlegenheid.

De 0-1 voor v.v. kwam dan ook niet helemaal uit de lucht vallen. Brian van der Kolk rondde een mooie solo af met een gave voorzet die door de verdediging van de oranje zwarten niet goed werd verwerkt waarna Bram Fukkink simpel kon intikken.

De 2e helft begon met een mokerslag voor v.v. Haaksbergen. Niet voor de eerste keer dit seizoen werd direct na de rust een tegentreffer geïncasseerd.
Evenals de voorgaande weken bewees de ploeg uit Haaksbergen een goede moraal. Er ontspon zich een gelijkwaardig duel met kansen aan beide kansen. De 2-1 en de 1-2 lagen in de lucht, maar vielen niet.
Toen beide ploegen zich tevreden leken te geven met een puntendeling sloeg v.v. Hoeve Vooruit nog 2 keer toe. Zuur voor v.v. Haaksbergen dat beide treffers in de slotminuten vielen. Op basis van inzet had v.v. Haaksbergen een punt verdiend.

In de eerste helft hielden de ploegen elkaar in evenwicht. Het duel speelde zich vooral op het middenveld af. Aan beide kanten werden de aanvallen van de tegenstander snel onderbroken waardoor er weinig kansen ontstonden. Na een half uur werd een doelpunt van GSV’63 wegens buitenspel afgekeurd.

In de 2e helft een totaal ander spelbeeld. Beide ploegen speelden op de aanval en voor de overwinning. Dit resulteerde voor beide ploegen in een handvol goede mogelijkheden. Aan beide kanten werd paal en lat geraakt. V.v. Haaksbergen zocht de vleugels met mooi aanvalsspel maar wist het doel niet te vinden. Aan de andere kant redde goalie Tim Kamphuis een aantal keren mooi. In een drangfase van de groenwitters leidde ongelukkig balverlies in de verdediging van de Haaksbergenaren tot de 0-1.

De ploeg van trainer Wietse Golbach, die het moest doen zonder de vaste waarden Marko Edens en Jesper Gevelaar, bewees veerkracht door er na de achterstand nog een schepje bovenop te doen. Het tempo werd verhoogd en de tegenstander stond in de eigen 16 meter. Het was echter één van die middagen dat je op je kop kunt gaan staan, maar de bal wou er ook niet in, ook niet diep in blessuretijd bij een prachtig schot van Wouter Brummelhuis

A.s. zondag speelt v.v. Haaksbergen de één na laatste wedstrijd van het seizoen in en tegen Hoeve. Altijd een mooie derby en klassieker.