12:00 Haaksbergen - aangepast om 15:46

Veertig jaar in dienst bij Livio

HAAKSBERGEN – Een bijzonder jubileum bij het Wiedenbroek. De medewerkers Truus Heuzels van revalidatieafdeling De Pendel en Mariëtta Schutten-Lansink van kleinschalig wonen aan de Wiedenbroeksingel zijn deze maand veertig jaar in dienst.

Beide vrouwen hebben samen op de opleiding INAS gezeten en met elkaar stage gelopen. In het Wiedenbroek zijn ze samen begonnen met de opleiding tot ziekenverzorgster. Mariëtta Schutten-Lansink: “Werken bij de cliënten met een lichamelijk handicap: daar lag mijn passie. Het was altijd een gezellige tijd daar. Er waren nog geen tilliften, dus elke bewoner werd getild door ons. Ruim vijftien jaar zitten we nu in de appartementen aan de Wiedenbroeksingel. Hier voelt iedereen zich thuis.”

Net als Schutten-Lansink heeft Truus Heuzels op meerdere afdelingen gewerkt. “In juni is afdeling De Pendel geopend als geriatrische revalidatieafdeling. Vanaf die tijd ben ik werkzaam op deze afdeling. Ik werk op de tweede verdieping. Dit is de verdieping waar ik ook ben begonnen veertig jaar geleden. Vijf jaar geleden heb ik de opleiding tot verpleegkundige gevolgd. Nu werk ik dus als verpleegkundige op afdeling De Pendel.” Op aangepaste wijze is stilgestaan bij het dienstjubileum. Dat gebeurde in kleine kring.