28 sep - 10:13 Haaksbergen - aangepast om 10:13

Verdistraat viert vijftigste verjaardag

HAAKSBERGEN – In 1968 vonden tussen de Wiedenbroeksingel en de Veldmaterstraat de eerste bouwactiviteiten plaats. Nadat de bestemmingsplanwijziging voor de braakliggende grond was geregeld en ook de lijnen van de nieuwe straten in de wijk waren uitgezet, ging de schop de grond in. In 1972 werden de laatste huizen in de Verdistraat opgeleverd.

Veel woningen hebben sindsdien, soms meerdere keren zelfs, nieuwe bewoners gekregen, maar in  9 woningen wonen nog steeds de oorspronkelijke bewoners waarvan als bijzonderheid zelfs 5 naast elkaar.

Nu, vijftig jaar na dato viert de Verdistraat  haar 50 jarig bestaan. Op zaterdag 24 september jl. werd tijdens het buurtfeest bij het gouden straatjubileum stil gestaan. De straat werd feestelijk versierd en er werd een speciaal jubileumprogramma georganiseerd. De leden van de buurtvereniging werden ’s middags met koffie, thee en appelgebak ontvangen in de restauratie van Museum Buurtspoorweg. Na een rondleiding door de locomotieven- en onderhoudsloodsen werd met de trein naar Boekelo gereisd. Ook daar werd in de loods van MBS genoten van prachtig gerestaureerde wagons en van de miniatuur treinbanen. De kinderen gingen op ontdekkingsreis naar de geheimen van het spoor met het “speurboekje”. Daarna werd de terugreis ingezet om op tijd terug te zijn in de grote tent voor het jubileumfeest met een heerlijke BBQ.  Alle deelnemers kijken terug op een zeer geslaagd festijn.